Ne ajută sau nu grepfrutul să slăbim? Ce spun medicii

1 72811 original jpg jpeg

Când vine vorba de pierderea în greutate, nu există o scurtătură prin care să sărim de dietă şi de exerciţiile fizice regulate. Printre cei care vor să slăbească circulă un mit: dacă mănânci grepfrut scapi negreşit de kilograme.

Este adevărat sau nu acesta? Iată ce spun medicii!

De unde a apărut mitul

Oamenii cred că aciditatea ajută la arderea sau digestia grăsimilor. Probabil credinţa lor se bazează pe faptul că,în urmă cu mulţi ani,sucul de fructe acide a fost folosit de gospodine pentru curăţarea şi îndepărtarea petelor de grăsime. În timp,soluţia s-a dovedit bună în treburile casnice,însă ea nu funcţionează aşa,odată ce se găseşte în organism.

Alţii cred că sucul accelerează metabolismul şi,prin urmare,ajută la arderea grasimilor. Din nou,nu există nicio dovadă în acest sens,susţin specialiştii.

Care este adevărul

Bineînţeles,dacă ai de gând să consumi în fiecare dimineaţă o jumătate de

la micul dejun,în locul unei prăjituri,atunci vei pierde în greutate. Asta nu are nicio legătură cu faptul că grepfructul este un fruct citric.

Singurul mod de a

este adopţi un regim special pentru asta. Consumă cât mai multe fructe şi legume proaspete,de sezon,renunţă la alimentele industrializate şi fă cât mai multă mişcare.

Grapefrutul este bogat în vitamine şi nutrimenţi de care organismul are nevoie,aşa că este un aliment pe care trebuie să-l incluzi în dietă,dar trebuie să fii conştientă de faptul că fructul nu te scapă ca prin magie de kilograme.Un alt lucru pe care trebuie să-l reţii despre grapefrut este că nu trebuie consumat dacă iei statine.