Nu beţi lapte după ce aţi mâncat carne!

1 69613 original jpg jpeg

Deşi mănânci puţin, kilogramele continuă să se acumuleze şi, în plus, ai probleme digestive în mod frecvent? Te întrebi de ce? Răspunsul este: modul în care combini alimentele. Iată câteva asocieri nepotrivite prezentate de specialiştii ,,Click! Sănătate”!

Carne cu cartofi

Deşi friptura cu cartofi prăjiţi se numără printre mâncărurile preferate ale multora dintre noi,regulile de nutriţie recomandă să nu combini proteinele (carne,peşte,ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine,paste,cereale,cartofi sau dulciuri).

Rezultatele acestei asocieri sunt scăderea imunităţii organismului,degenerarea unor ţesuturi şi acumularea kilogramelor în plus.

Cartofi copţi cu unt

Nu este bine să combini grăsimi saturate cu amidon,iar în această categorie se încadrează piureul,pâinea cu unt,macaroanele cu brânză,pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt ori smântână.

Dacă faci acest lucru,activitatea pancreasului scade şi,implicit,şi secreţia de insulină,crescând riscul apariţiei diabetului zaharat. Poţi consuma în schimb grăsimile cu proteine sau cu acizi.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.