Obiceiurile oamenilor foarte norocoşi

1 77766 original jpg jpeg

Se spune că norocul ţi-l faci cu mâna ta şi, din câte ne spun şi oamenii de ştiinţă, chiar aşa este. Oamenii norocoşi sunt foarte sociabili, atrag oamenii în jurul lor şi păstrează relaţii apropiate cu familia şi prietenii. Iată câteva lucuri pe care doar oamenii norocoşi le fac:

Au încredere în instinctul lor

Câteodată, tindem să devenim mult prea raţionali şi să ignorăm complet instinctul, care ne spune că o altă alegere ar fi mai potrivită. După cum studiile ne spun, când vine vorba de luarea unor decizii importante în viaţă, analiza lor excesivă ne poate diminua şansele de a lua cea mai bună decizie. Potrivit ştiinţei, creierul reuşeşte să discearnă aspectele subtile, care trec dincolo de gândirea logică.

Îşi asumă riscuri

Oamenii norocoşii şi-au găsit norocul în urma unor acţiuni care au presupus asumarea anumitor riscuri. În fond, nici nu e vorba de noroc, e vorba de curaj. De multe ori tindem să nu vedem pădurea de copaci, adică să ne fie atât de teamă de ce urmează să se întâmple, încât să nu ne mai asumăm niciun fel de risc.

Se aşteaptă mereu la lucruri bune

Nu ţi se pot întâmpla lucruri bune dacă tu gândeşti doar negativ şi ai proiecţii de viitor sumbre. Oamenii norocoşi îşi văd viitorul în cel mai fericit mod cu putinţă.

Privesc jumătatea plină a paharului

Un lucru rău pentru o persoană reprezintă o oportunitate pentru alta. Cum reacţionăm la anumite lucruri determină modul în care ele vor evolua.

Eşecul este inevitabil

Nimeni nu poate spune că a avut noroc toată viaţa. Inevitabil, tuturor ni se întâmplă lucruri rele, iar planurile ni se strică de la o zi la alta. Ceea ce îi diferenţiază pe oamenii norocoşi de cei mai puţin norocoşi este că aceştia nu se lasă demotivaţi de o întâmplare negativă.

Oamenii norocoşi au prieteni la fel de norocoşi

Oamenii cu care ne petrecem timpul ne influenţează existenţa. Dacă ne aflăm în preajma cuiva care se plânge constant de tot ceea ce i se întâmplă, tindem să-i preluăm din comportament. Emoţiile sunt contagioase! De aceea, petrece-ţi timpul cu persoane care au o viziune optimistă asupra vieţii!

Sursa foto: forbes.com