Pepenele roşu cu pâine îngraşă? Mit sau realitate

1 girl 1461610 1920 jpg jpeg

În plină vară, pepenele roşu este fructul preferat, consumat fie la micul dejun sau la gustările dintre mese. Extrem de sănătos, bogat în vitamine şi minerale, alimentul este perfect pentru diete, întrucât are puţine calorii, dar şi capacitatea de a oferit organismului senzatia de saţietate vreme îndelungată.

Concret, mănânci pepene şi nu-ţi faci griji pentru siluetă, ba mai mult te aştepţi să scapi în timp şi de kilogramele în plus. Pe lângă fruct, mai adaugi şi alte produse, precum pâinea. În acel moment, proprietăţile esenţiale ale pepenelui roşu se anulează şi nu vei obţine decât o digestie îngreunată şi un nivel crescut al glicemie.

Pepenele roşu are efecte terapeutice asupra organismului

Pepenele roşu are un conţinut ridicat de apă şi fibre şi este util în prevenirea constipaţiei. Mai mult, este recunoscut drept alimentul care păstrează tractul digestive sănătos, acesta fiind şi motivul pentru care unii medici recomandă cure cu pepene pe timpul verii, fiind un fruct de sezon. Pepenele conţine şi aminoacidul L-citrulină, ceea cea duce la prevenirea durerilor musculare şi la întărirea fibrei.

Citeşte şi: Cea mai eficientă metodă de slăbit! Topeşte un kilogram pe zi cu dieta cu lămâi

Medicii spun, însă, că pepenele roşu nu se combina cu niciun alt produs alimentar, mai ales cu pâinea. Motivul este simplu: Pepenele roşu este un produs foarte acid, care fermentează în stomac şi încetineşte digestia altor produse. Mai mult, această fermentare duce la balonare. Pâinea, pe de altă parte, este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar combinaţia cu pepene – bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericită pentru organism.

Penele roşu combinat cu pâine îngraşă

Pepenele roşu este un aliment extrem de sănătos, bogat în vitamine şi minerale esenţiale, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Mai mult, pepenele roşu are şi foarte puţine calorii, este săţios şi un aliment ideal în cure de slăbire. Însă combinate cu pâinea, acesta îşi pierde din proprietăţi întrucât fermentează în stomac şi împiedică digestia celorlalte alimente, în cazul de faţă a pâinii. Din aceste considerente, scopul dietei cu pepene roşu este complet anulat. În plus, această combinaţie îngrasă, nu doar ca împiedică pierderea în greutate.

Citeşte şi: Dieta cu prune. Rezultate spectaculoase în doar trei zile

În cazul în care îţi doreşti să încerci o dietă cu pepene, exclude din start combinaţia cu pâinea sau cu alimtente precum brânza. Mai mult, pentru a obţine rezultatele dorite şi a scăpa de kilogramele în plus este indicat ca măcar pe perioada verii să se elimine din consumul de pâine şi de alte făinoase. Mănâncă, pe lângă pepenele roşu, alte fructe şi legume de sezon, atât în varianta lor crudă, pentru un maxim de vitamine, cât şi în varianta gătită, pentru felurile de mâncare principale. Pepene roşu cu pâine? Niciodată!

Foto: pixabay.com