Planul alimentar pentru reducerea riscului de cancer
Ştiai că regimul tău alimentar poate reduce riscul de cancer pe viitor? Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la ceea ce mănânci şi să ţii cont de sfaturile experţilor în domeniu.
Dr. Kristi Funk,doctor oncolog de renume mondial şi medicul Angelinei Jolie,împărtăşeşte paşii simpli pe care îi poţi face pentru a reduce riscul de cancer în viitor. În loc să ţii cont de cele mai recente trenduri în nutriţie şi să consumi doar super-fructe lăudate pentru efectele lor magice,ea recomandă un stil de viaţă deloc greu sau scump de urmat.
Mai multă vitamina D
Optimizarea nivelurilor de vitamina D poate ajuta la prevenirea a peste 16 tipuri diferite de cancer,inclusiv a celui pancreatic,pulmonar,ovarian,de sân,de prostată,şi a unor forme de cancer de piele. Vitamina D ajută la regenerarea celulelor,prevenind în acelaşi timp reproducerea rapidă a celulelor canceroase. În ciuda tuturor beneficiilor sale,oamenii suferă frecvent de deficienţă de vitamina D,de aceea se recomandă tratamentul profilactic pentru copiii până în 6 ani. Pentru a mări doza zilnică,începe prin consumul acestor alimente bogate în vitamina D:ouă,ciuperci,lactate,verdeţuri şi cereale integrale.
În plus,poţi lua un supliment de vitamina D3 de 1000 UI pe zi. De altfel,trebuie să stai minim 12 minute pe zi în bătaia soarelui pentru a stimula nivelul de vitamina D şi sintetizarea ei în organism.
Bea mult ceai verde
Oamenii de ştiinţă au descoperit că ceaiul verde încetineşte sau previne dezvoltarea cancerului de colon,ficat,de sân şi de prostată. Acesta are,de asemenea,un efect similar în ţesutul pulmonar şi în piele. Potrivit unor studii realizate pe o perioadă lungă de timp,consumul de ceai verde a fost asociat cu scăderea riscului de a dezvolta cancer pancreatic sau de stomac.
Există un produs chimic în ceaiul verde,careîncetineşte dezvoltareacelulelor canceroase-prevenind mărirea tumorilor. Dr. Funk recomandă consumul a cel puţin 3 pahare de ceai verde în fiecare zi.
Mănâncă alimente antioxidante
Toate alimentele care cresc din pământ sunt bogate în vitamine şi nutrienţi ce combat toxinele şi radicalii liberi din organism. Peştii graşi,precum somonul,sunt,de asemenea,alimente puternic anti-inflamatorii. Totuşi,din cauza nivelurilor ridicate de mercur,este recomandat să mănânci somon doar o dată sau de două ori pe săptămână. Iată ce alte alimente trebuie să incluzi în dieta ta:legume cu frunze verzi,roşii,ardei,nuci,ghimbir,usturoi,turmeric.
Nu uita de condimente,cea mai simplă modalitate de a transforma orice aliment într-unul anti-inflamator.