Planul alimentar pentru reducerea riscului de cancer

1 73652 original jpg jpeg

Ştiai că regimul tău alimentar poate reduce riscul de cancer pe viitor? Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la ceea ce mănânci şi să ţii cont de sfaturile experţilor în domeniu.

Dr. Kristi Funk,doctor oncolog de renume mondial şi medicul Angelinei Jolie,împărtăşeşte paşii simpli pe care îi poţi face pentru a reduce riscul de cancer în viitor. În loc să ţii cont de cele mai recente trenduri în nutriţie şi să consumi doar super-fructe lăudate pentru efectele lor  magice,ea recomandă un stil de viaţă deloc greu sau scump de urmat.

Mai multă vitamina D

Optimizarea nivelurilor de vitamina D poate ajuta la prevenirea a peste 16 tipuri diferite de cancer,inclusiv a celui pancreatic,pulmonar,ovarian,de sân,de prostată,şi a unor forme de cancer de piele. Vitamina D ajută la regenerarea celulelor,prevenind în acelaşi timp reproducerea rapidă a celulelor canceroase. În ciuda tuturor beneficiilor sale,oamenii suferă frecvent de deficienţă de vitamina D,de aceea se recomandă tratamentul profilactic pentru copiii până în 6 ani. Pentru a mări doza zilnică,începe prin consumul acestor alimente bogate în vitamina D:ouă,ciuperci,lactate,verdeţuri şi cereale integrale.

În plus,poţi lua un supliment de vitamina D3 de 1000 UI pe zi. De altfel,trebuie să stai minim 12 minute pe zi în bătaia soarelui pentru a stimula nivelul de vitamina D şi sintetizarea ei în organism.

Bea mult ceai verde

Oamenii de ştiinţă au descoperit că ceaiul verde încetineşte sau previne dezvoltarea cancerului de colon,ficat,de sân şi de prostată. Acesta are,de asemenea,un efect similar în ţesutul pulmonar şi în piele. Potrivit unor studii realizate pe o perioadă lungă de timp,consumul de ceai verde a fost asociat cu scăderea riscului de a dezvolta cancer pancreatic sau de stomac.

Există un produs chimic în ceaiul verde,careîncetineşte dezvoltareacelulelor canceroase-prevenind mărirea tumorilor. Dr. Funk recomandă consumul a cel puţin 3 pahare de ceai verde în fiecare zi.

Mănâncă alimente antioxidante

Toate alimentele care cresc din pământ sunt bogate în vitamine şi nutrienţi ce combat toxinele şi radicalii liberi din organism. Peştii graşi,precum somonul,sunt,de asemenea,alimente puternic anti-inflamatorii. Totuşi,din cauza nivelurilor ridicate de mercur,este recomandat să mănânci somon doar o dată sau de două ori pe săptămână. Iată ce alte alimente trebuie să incluzi în dieta ta:legume cu frunze verzi,roşii,ardei,nuci,ghimbir,usturoi,turmeric.

Nu uita de condimente,cea mai simplă modalitate de a transforma orice aliment într-unul anti-inflamator.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg