Pofte culinare exagerate? Cele mai bune alimente care dau saţietate, ideale în dieta de slăbit

1 55409 original jpg jpeg

Noul an vine cu noi rezoluţii printre care şi aceea de a mai slăbit puţin, de a face mai multe exerciţii fizice sau de a-ţi îmbunătăţi dieta. Un sondaj privind rezoluţiile din acest an a arătat că 48% dintre respondenţi şi-au propus să slăbească în anul următor, iar 39% să-şi îmbunătăţească dieta şi să scape de poftele culinare nesănătoase.

Oricine este tentat să slăbească rapid la începutul anului 2022. Nutriţionista americană Lisa Moskovitz, autoarea cărţii „The Core 3 Healthy Eating Plan‟ a explicat că, pentru a-ţi atinge acest scop, este important să scapi de pofta de mâncare exagerată. „Nu există un truc magic pentru a pierde kilogramele în plus, însă anumite alimente pot ajuta la menţinerea saţietăţii şi previn creşterea aportului zilnic de calorii, ceea ce te ajută să slăbeşti în mod sănătos‟, a declarat Moskovitz.

Mizează pe fibre

Alimentele bogate în fibre sunt esenţiale pentru a stopa poftele culinare exagerate. Fibrele sunt un carbohidrat nedigerabil, care nu creşte aportul caloric, încetineşte digestia, ceea ce asigură senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Având în vedere că alimentele bogate în fibre te ajută să te simţi cu adevărat sătul, îţi va fi din nou foame peste câteva ore bune, ceea ce te ajută să eviţi gustările nesănătoase şi să slăbeşti mai uşor.

Citeşte şi:

VIDEO. Anamaria Iulian, nutriţionist: „Românul spune că dacă nu consumă carne nu se satură, atunci are tendinţa să mănânce mai mult“

7 strategii contra poftei de dulce

Cea mai bună sursă de fibre

Pentru a include fibrele în meniurile zilnice, nu uita că leguminoasele reprezintă una dintre cele mai bune surse de fibre, în special fasolea, lintea, năutul. „Fasolea conţine un anumit tip de fibre solubile care poate chiar să stimuleze metabolismul. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine vegetale, necesare musculaturii, potasiu, care combate balonarea, şi fier, pentru mai multă energie‟, îşi sfătuieşte nutriţionistul Moskovitz cititorii. Fasolea poate fi adăugată şi într-o salată sau în supă, asigurându-ţi pierderea în greutate.