Prezentarea personală la un interviu - ce presupune şi care sunt răspunsurile câştigătoare

Prezentare personală la un interviu  ce presupune şi care sunt răspunsurile câştigătoare jpeg

Prezentarea personală din cadrul unui interviu este una foarte importantă, oferind posibilitatea candidatului să se pună în valoare. Secretul este să oferi explicaţii relevante, interesante şi concise. Iată ce presupune prezentarea personală din cadrul unui interviu, ce nu ar trebui să spui, dar şi câteva exemple de răspunsuri.

În fiecare interviu susţinut la un moment dat o să ai parte de una din întrebările: “Cum te-ai descrie?” “Vorbeşte-mi despre tine”, “Ce poţi să îmi spui despre tine?”, “Cum te-ai descrie, cum te-ar descrie colegii, cum te-ar descrie şeful.”, “Spune-mi câte ceva despre persoana ta.”

O întrebare simplă la prima vedere, care te poate pune însă în încurcătură. Nu e uşor să vorbeşti despre tine şi să evidenţiezi calităţile căutate de angajator, de aceea ar fi bine să ai un răspuns pregătit. 

Citeşte şi: Cum te pregăteşti pentru un interviu de angajare

Din păcate, mulţi candidaţi trec cu vederea importanţa acestei întrebări şi dau greş în formularea răspunsurilor. Mai mult, atunci când ne descriem, ar trebui să oferim răspunsurile noastre cele mai sincere. Pe de altă parte, asiguraţi-vă întotdeauna că folosiţi cuvintele voastre, autenticitatea este importantă.

Introducerea CV-ului tău îţi va fi de ajutor în prezentarea personală. Nu face însă o autobiografie, păstrează răspunsul la o durată de câteva minute, axându-te pe aspectele pozitive şi nu uita să trasezi subtil o direcţie: de unde ai plecat, cam ce-ai făcut şi, mai ales, unde vrei să ajungi. 

prezentare interviu jpg jpeg

Experienţă de muncă care vă face apt să vă însuşiţi repede sarcinile aferente postului. Descrieţi studiile şi pregătirea pe care le aveţi în conformitate cu postul respectiv, cât şi orice experienţă benevolă de lucru, insistând asupra rapidităţii cu care aţi învăţat acest tip de muncă înainte.

Ce se aşteaptă de la prezentarea personală într-un interviu

Ce urmăreşte specialistul în resurse umane: interlocutorul încearcă cu această întrebare la interviu să găsească în ceea ce spui ceva interesant de care să se lege pentru a verifica atât experienţa, cât şi credibilitatea ta.

Recomandare răspuns la întrebare interviu angajare: pentru o prezentare de 3-5 minute, cel mai bine este să descrii pe scurt experienţă profesională. Dacă prezentarea durează mai mult, aproximativ 15-20 de minute, ar trebui să oferi o descriere cu mai multe detalii prin care vei accentua abilităţile şi cât mai multe din rezultatele tale.Că să poţi răspunde cu uşurinţă la o astfel de intrebareeste recomandat să pui pe hârtie informaţiile respective şi să le repeţi de câteva ori.

Comportament pe care trebuie să îl eviţi: - nu vorbi mai mult decât îşi doreşte angajatorul - nu intră în detalii care ştii că nu te ajută, că de exemplu am plecat de la firma x pentru că nu m-am înţeles cu şeful meu

Citeşte şi: Cum te pregăteşti pentru un interviu de angajare

 

Prezentare personală la interviu - exemple

Îţi prezentăm mai jos câteva modalităţi prin care te poţi descrie la un interviu:

1. “Cineva care are aşteptări mari pentru rezultatele sale. Sunt încrezător în capacitatea mea de a face faţă provocărilor sau lucrurilor rele care pot să apară astfel fac în aşa fel încăt lucrurile rele să nu se întâmple”

2. “Cineva care vrea să fie evaluat după performanţa individuală şi răsplătit pentru eforturile sale şi capacitatea sa de execuţie”

3. “Cineva care vrea să lucreze pentru o companie de succes, cu o conducere puternică şi o viziune clară, care are capacitatea de a recunoaşte şi de a recompensa performanţele.”

4. “Cineva care este în mod constant în creştere şi care continuă să crească chiar dacă postul sau poziţia respectivă nu o cere direct. De cele mai multe ori creşterea mea profesională se bazează pe ceea ce studiez, ambele fiind relaţionate direct sau indirect cu locul de muncă.”

4. “Cineva care este modest, care munceşte din greu şi care îşi stabilieşte obiective realiste în mod constant. Odată ce mi-am definit criteriile, iau măsurile necesare pentru atingerea lor.”

Sursă: att-interim.ro, hipo.roRecente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg