Prezentarea personală la un interviu - ce presupune şi care sunt răspunsurile câştigătoare

Prezentare personală la un interviu   ce presupune şi care sunt răspunsurile câştigătoare jpeg

Prezentarea personală din cadrul unui interviu este una foarte importantă, oferind posibilitatea candidatului să se pună în valoare. Secretul este să oferi explicaţii relevante, interesante şi concise. Iată ce presupune prezentarea personală din cadrul unui interviu, ce nu ar trebui să spui, dar şi câteva exemple de răspunsuri.

În fiecare interviu susţinut la un moment dat o să ai parte de una din întrebările: “Cum te-ai descrie?” “Vorbeşte-mi despre tine”, “Ce poţi să îmi spui despre tine?”, “Cum te-ai descrie, cum te-ar descrie colegii, cum te-ar descrie şeful.”, “Spune-mi câte ceva despre persoana ta.”

O întrebare simplă la prima vedere, care te poate pune însă în încurcătură. Nu e uşor să vorbeşti despre tine şi să evidenţiezi calităţile căutate de angajator, de aceea ar fi bine să ai un răspuns pregătit. 

Citeşte şi: Cum te pregăteşti pentru un interviu de angajare

Din păcate, mulţi candidaţi trec cu vederea importanţa acestei întrebări şi dau greş în formularea răspunsurilor. Mai mult, atunci când ne descriem, ar trebui să oferim răspunsurile noastre cele mai sincere. Pe de altă parte, asiguraţi-vă întotdeauna că folosiţi cuvintele voastre, autenticitatea este importantă.

Introducerea CV-ului tău îţi va fi de ajutor în prezentarea personală. Nu face însă o autobiografie, păstrează răspunsul la o durată de câteva minute, axându-te pe aspectele pozitive şi nu uita să trasezi subtil o direcţie: de unde ai plecat, cam ce-ai făcut şi, mai ales, unde vrei să ajungi. 

prezentare interviu jpg jpeg

Experienţă de muncă care vă face apt să vă însuşiţi repede sarcinile aferente postului. Descrieţi studiile şi pregătirea pe care le aveţi în conformitate cu postul respectiv, cât şi orice experienţă benevolă de lucru, insistând asupra rapidităţii cu care aţi învăţat acest tip de muncă înainte.

Ce se aşteaptă de la prezentarea personală într-un interviu

Ce urmăreşte specialistul în resurse umane: interlocutorul încearcă cu această întrebare la interviu să găsească în ceea ce spui ceva interesant de care să se lege pentru a verifica atât experienţa, cât şi credibilitatea ta.

Recomandare răspuns la întrebare interviu angajare: pentru o prezentare de 3-5 minute, cel mai bine este să descrii pe scurt experienţă profesională. Dacă prezentarea durează mai mult, aproximativ 15-20 de minute, ar trebui să oferi o descriere cu mai multe detalii prin care vei accentua abilităţile şi cât mai multe din rezultatele tale.Că să poţi răspunde cu uşurinţă la o astfel de intrebareeste recomandat să pui pe hârtie informaţiile respective şi să le repeţi de câteva ori.

Comportament pe care trebuie să îl eviţi: - nu vorbi mai mult decât îşi doreşte angajatorul - nu intră în detalii care ştii că nu te ajută, că de exemplu am plecat de la firma x pentru că nu m-am înţeles cu şeful meu

Citeşte şi: Cum te pregăteşti pentru un interviu de angajare

 

Prezentare personală la interviu - exemple

Îţi prezentăm mai jos câteva modalităţi prin care te poţi descrie la un interviu:

1. “Cineva care are aşteptări mari pentru rezultatele sale. Sunt încrezător în capacitatea mea de a face faţă provocărilor sau lucrurilor rele care pot să apară astfel fac în aşa fel încăt lucrurile rele să nu se întâmple”

2. “Cineva care vrea să fie evaluat după performanţa individuală şi răsplătit pentru eforturile sale şi capacitatea sa de execuţie”

3. “Cineva care vrea să lucreze pentru o companie de succes, cu o conducere puternică şi o viziune clară, care are capacitatea de a recunoaşte şi de a recompensa performanţele.”

4. “Cineva care este în mod constant în creştere şi care continuă să crească chiar dacă postul sau poziţia respectivă nu o cere direct. De cele mai multe ori creşterea mea profesională se bazează pe ceea ce studiez, ambele fiind relaţionate direct sau indirect cu locul de muncă.”

4. “Cineva care este modest, care munceşte din greu şi care îşi stabilieşte obiective realiste în mod constant. Odată ce mi-am definit criteriile, iau măsurile necesare pentru atingerea lor.”

Sursă: att-interim.ro, hipo.ro



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg