Psiho-dieta, metoda care îţi reface silueta, fără să numeri caloriile şi fără sport până la epuizare

2 shutterstock 401353636 jpg jpeg

Vrei să slăbeşti, dar de această dată te interesează o metodă care să dea rezultate pe termen lung şi care să nu îţi dezechilibreze organismul? Terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei a inventat psiho-dieta care te ajută să dai jos până la 10 kilograme, cu puterea minţii.

Dieta revoluţionară gândită de nutriţionist se bazează pe o metodă integrativă de slăbit, ce promite rezultate impresionante şi ireversibile, pentru că mintea celui care îşi doreşte schimbarea este instrumentul cu care lucrează acest program.

Mănânci ce îţi doreşti

Dacă alegi să îl urmezi, să ştii că nu vei simţi presiunea unei diete clasice. Tot ce ai de făcut este să intri alături de Anca într-un proces complex de auto-cunoastere şi de auto-explorare a minţii şi corpului, care durează opt săptămâni, timp în care pot slăbi între 7 şi 10 kg şi în urma căruia ajungi să mănânci tot ce iţi doreşti, fără să te mai îngraşi. De ce? Pentru că vei învăţa cum funcţionează mintea atunci când vine vorba despre mâncare şi despre kilograme. Fără numărat de calorii, fără sport, dar cu somn mult, psiho-dieta aduce acţiuni şi principii noi pentru creier şi pentru piaţa dietelor care se dovedesc foarte eficiente pentru corp: „Pentru a putea slăbi «cu cap», fără a ne mai îngrăşa vreodată, primul pas pe care trebuie să îl facem este să înţelegem şi să schimbăm relaţia pe care o are creierul nostru cu mâncarea şi nicidecum să schimbăm tipul de mâncare din farfurie cu alt tip de mâncare. În cadrul psiho-dietei nu ne concentrăm pe calorii, nu le număram, nu devenim obsedaţi de ele. Ne concentrăm pe nutrimenţii necesari organismului pentru a susţine celulele, organele şi procesele interne, pentru ca, în momentul în care toate acestea primesc ceea ce au nevoie, ajung să ardă grăsimea corporală fără alt ajutor extern‟, explică Anca Alungulesei. Nutriţionistul nu recomandă în psiho-dietă sportul intens, în special în perioada de slăbire activă, ci multă odihnă.

Regimul reglează hormonul foamei

Cu etape dictincte, cu supraveghere şi consiliere permanentă şi cu un plan alimentar complet, clar conceput pentru a regla grelina (hormonul foamei), pentru a aduce senzaţia de saţietate în organism, dar şi pentru a ajunge să determine alegeri alimentare conştiente şi benefice pentru corp şi minte, psiho-dieta se adresează persoanelor omnivore, vegane sau vegetariene care au încercat de-a lungul timpului nenumărate diete fără rezultat şi care au înţeles că pentru a putea ajunge la greutatea optimă şi a o menţine pe termen lung nu este suficient să schimbe o porţie de mâncare cu alta, ci să-şi antreneze creierul şi emoţiile în procesul de slăbire.

Psiho-Dieta NU este o cură de slăbit rapidă

Programul de slăbire propus de nutriţionist nu este o dietă minune, nu este un buton pe care să apeşi (cu alte cuvinte să te culci şi să te trezeşti cu 10 kilograme mai puţin), ci este un proces în care, dacă te angajezi 100%, beneficiile apar încă din primele zile şi durează pe tot parcursul vieţii, subliniază Anca Alungulesei, care este şi primul autor roman al unei cărţi despre sucuri naturale din legume şi fructe, premiate internaţional.

Anca Alungulesei

Terapeut în nutriţie, cu expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentaţiei sănătoase

www.anca-alungulesei.ro.

1 anca alungulesei 3 jpg jpeg

Psiho Dieta este metoda care îţi poate reda puterea interioară de a-ţi transforma corpul cu ajutorul minţii. În concepţia colectivă există convingerea că doar alimentaţia şi, eventual, sportul intens sau combinaţia dintre cele două ne pot conduce către obţinerea siluetei dorite însă, din punctul meu de vedere, această perspectivă asupra procesului de slăbire este incompletă. Slăbirea este un proces care trebuie pregătit mai întâi în minte, pentru că mintea (subconştientă) este cea care ne conduce corpul şi nu viceversa. În momentul în care începi să îţi antrenezi mintea în acest proces şi îi oferi instrucţiuni precise şi clare, rezultatele în procesul de slăbire se vor vedea pe corpul fizic.