Răspunsuri corecte la întrebările tale despre diete

1 66943 original jpg jpeg

Te întrebi adesea de ce când ţii cură de slăbire împreună cu partenerul tău de viaţă slăbeşti mai puţin şi mai încet decât el? Nu eşti singura! Ai trecut şi tu prin faza de platou, când deşi ţii dietă kilogramele refuză să se topească? Există explicaţii ştiinţifice pentru aceste întrebări.

Kilogrameleîn plus dau bătăi de cap gazdei,indiferent că este vorba despre o femeie sau despre un bărbat. Cine a ţinut vreodată o cură de slăbire ştie că există anumite perioade când corpul parcă se aliază cu grăsimea de care tu vrei să scapi.

Din fericire,sunt doar perioade care dispar,dacă ai răbdare,eşti conştiincioasă şi urmezi dieta în continuare. Iată câteva întrebări despre diete şi răspunsurile lor,pe înţelesul tuturor.

De ce după două săptămâni de cură de slăbire nu se mai mişcă acul cântarului?

Explicaţia constă în faptul că organismul încă are de lucru la arderea grăsimilor. Într-un gram de grăsime sunt 9,3 calorii,adică de două ori şi ceva mai multe de câte se află în cabohidraţi şi proteine.

Corpul metabolizează mai încet,dar apoi îşi reia viteza iniţială. Totul este să ai răbdare să treacă faza de platou,cum se mai numeşte această perioadă.

Influenţează ciclul menstrual reuşita dietei?

Înainte şi după perioada de menstruaţie,corpul acumulează în ţesuturi aproximativ doi litri de apă. Este o reacţie cauzată de tulburările hormonale.

Oamenii de ştiinţă care au studiat fenomenul recomandă urmarea unei diete de slăbire după ce s-a încheiat şi ultima zi de ciclu menstrual.

De ce dacă ţii dietă de mai multe ori nu mai slăbeşti aşa uşor?

Acest efect care se produce în corp este datorat de faptul că,pentru fiecare dietă,corpul trebuie să treacă printr-o criză de înfometare.

Ca să nu îi fie atât de greu,corpul învaţă în timp să oprească metabolismul şi,deci,să încetinească şi arderile. Aşa ajunge să ardă mai puţine calorii cu până la jumătate.

De ce slăbesc femeile mai greu decât bărbaţii?

Explicaţia este una simplă şi argumentată de cercetători:pur şi simplu,femeile ard mai greu calorii decât bărbaţii. Oamenii de ştiinţă americani,de la Medical Center Baltimore,au descoperit că femeile au mai multe celule grasedecât bărbaţii,care,în schimb,au mai multe celule musculare.

Dacă sunt active,celulele musculare ale bărbaţilor lucrează mai intens şi au nevoie de mai multă energie,deci se ard mai multe calorii. Celulele grase nu au nevoie de calorii şi de aceea femeile au chiar şi cu 25% energie mai puţină decât bărbaţii.

Concluzia nu va fi pe placul tău:nu doar că slăbim mai greu decât partenerii noştri,dar ne şi îngrăsăm mai repede decât ei.