Secretele unui prânz echilibrat

1 47774 original jpg jpeg

Fie mănânci în faţa calculatorului, fie la cantină, iată la ce trebuie să iei aminte dacă vrei un prânz echilibrat. Prânzul trebuie să fie o masă în toată regula. Nu prefera o gustare în locul ei şi mai ales nu sări peste ea. Nici dacă mănânci pe fugă în timp ce mai rezolvi o sarcină sau te gândeşti la ceva legat de serviciu nu e bine pentru siluetă. Chiar dacă ai numai 20 de minute pentru masă, nu face altceva decât să te concentrezi... la farfurie. Un pranz ca la carte îţi dă energie până seara.

5 reguli ale echilibrului

1.

Un sandvici sau o salată nu sunt suficiente. Ai nevoie de proteine,legume uscate sau cereale (orez,mazăre,fasole) şi o salată verde asezonată cu o linguriţă de ulei de măsline.

2.

O felie de brânză slabă sau un iaurt nu trebuie să-ţi lipsească de la masa de prânz. Lactatele conţin calciu şi ajută la digerarea mâncării. De ce să sari peste ele?

3.

Da,dar nu o prăjitură,ci mai bine o salată de fructe. Două bucăţele de ciocolată neagră sunt o altă opţiune mai bună.

4.

Alcoolul,sucurile carbogazoase (chiar şi cele light) cresc apetitul. Nu ai nevoie de asta,nu? Optează pentru apă (plată sau gazoasă) sau un ceai verde.

5.

Dar fără zahăr sau frişcă. O ceaşcă de cafea grăbeşte arderea grăsimilor şi îţi dă energie pentru ce-a de-a doua parte a zilei.

Este important să ştii ce să alegi. Urmează sfaturile de mai sus şi mănâncă o porţie de carne la grătar (pui sau peşte) cu cartofi fierţi sau la cuptor (sau paste,orez) şi o salată de crudităţi. Fără sos. La desert,o salată de fructe (fără frişcă) sau poţi mânca un fruct mai târziu,la birou.

Dacă preferi o salată renunţă la sos şi adaugă o felie de brânză sau un iaurt (căci salata este săracă în proteine) sau mănâncă două feliuţe de pâine.

Dacă mănânci la birou,ai mai multe variante. Îţi poţi lua mâncare de acasă. Dacă ai timp,prepară-ţi un veritabil festin:peşte la grătar cu orez sau broccoli şi o lingură de ulei de măsline. Dacă ai mai puţin timp la dispoziţie,fă-ţi un pacheţel în care pui câteva roşii,câteva felii de jambon,un iaurt sau o felie de brânză slabă,două felii de pâine integrală şi un fruct de sezon.

Dacă îţi cumperi un sandvici,ar trebui să conţină carne (peşte,pui),crudităţi şi brânză. Dacă nu are brânză poţi mânca un iaurt. Evită sandviciurile cu sos. Cel mai bine ar fi să-l prepari singură.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg