Slăbeşte uşor combinând inteligent alimentele
La aceeaşi masă combini proteine şi carbohidraţi, adică o friptură făcută la grătar cu cartofi prăjiţi? Nu este cea mai fericită alegere! Cele două tipuri de enzime pe care le foloseşte organismul pentru a descompune mâncarea se vor împiedica una pe cealaltă să lucreze şi asta duce la fermentarea alimentelor în stomac.
E bine să consumi produse din aceeaşi categorie sau să le combini inteligent. Cum? Află mai jos!
Dacă la masă consumi alimente din categorii diferite,de exemplu,proteine cu carbohidraţi,carbohidraţi cu lipide sau proteine cu glucide,rişti să suferi din cauza disconfortului abdominal şi a flatulenţei,simptome care apar când mâncarea fermentează în stomac.
De ce te balonezi
Există câteva reguli alimentare sănătoase,care măresc şansele de reuşită în orice cură de slăbire. Dar chiar şi aşa,dacă ai consuma astfel mâncarea,fără să ţii vreo dietă,corpul va beneficia de numeroase beneficii pentru sănătatea sistemului digestiv.
Poţi prin dietă să dai jos kilogrameleîn plus fără să reduci porţiile de mâncare,totul e să combini corect mâncarea.
Altfel,rişti să le pui la loc după ce ai reuşit să slăbeşti puţin,sau să faci burtă,deşi nu ai mâncat mult.
De ce se întâmplă asta? Pentru că organismul nostru nu reuşeşte să metabolizeze mâncarea,adică să o digere şi să absoarbă elementele nutritive dar şi să elimine toxinele.Dacă digestia nu funcţionează normal,ne balonăm,avem un disconfort abdominal prelungit şi nu reuşim să ardem grăsimile şi caloriile în exces.
Mâncarea se combină pe grupe
Este foarte important să ştim în ce grupe alimentare fac parte produsele pe care urmează să le consumăm. Astfel,avem alimente alcaline,acide şi neutre. Cea mai importantă regulă de respectat în acest principiu de alimentaţie este evitarea combinaţiei alcalin cu acid.
Adică ouăle sau carnea,proteinele animale,au nevoie de un anumit tip de enzime pentru a putea fi digerate-acide. Făinoasele,carbohidraţii,au nevoie de enzime alcaline pentru a fi descompuse. Combini la o masă proteine cu carbohidraţi,de exemplu,carne cu cartofi? Aşteaptă-te la dureri de burtă.
Consumă fructele singure,pe stomacul gol,sau le poţi mânca înainte cu o jumătate de oră sau o oră înainte de masă,dar nici să amesteci fructe diferite între ele nu e bine. De exemplu,fructele acre,cum sunt lămâile,portocalele,kiwi,grepfrutul,nu se consumă la aceeaşi masă cu fructele dulci,ca mere şi pere.
Alimentele care conţin proteinese combină cu legume proaspete şi cu verdeţuri,nicidecum cu carbohidraţi (de exemplu,cartofi),fructe ori dulciuri.
Legumele proaspete se combină foarte bine şi cu cereale.
Laptele dulce trebuie consumat singur,iar dacă este bătut se consumă cu legume. Din păcate,nu merge asociat cu pâine.
Dulciurile,de preferat,se consumă după masă. E bine să aştepţi până la 4 ore să le savurezi.
Astfel,nu vei mai avea probleme cu stomacul şi cu formarea gazelor.