Surpriză! Care sunt cele mai frecvente greşeli care împiedică succesul unei diete?

1 shutterstock 1127395646 jpg jpeg

Încerci de câteva săptămâni să dai jos kilogramele care s-au acumulat în perioada de izolare, dar acul cântarului parcă s-a înţepenit? Nu eşti singura care trece prin asta. Chiar dacă urmezi cu stricteţe o cură, poţi face cu uşurinţă greşeli care opresc procesul de slăbire.

O dietă funcţionează diferit de la o persoană la alta, pentru că în unele cazuri arderile sunt mai bune, în altele digestia e leneşă. Nu te lua după cei care spun că o anumită dietă te poate scăpa de un număr fix de kilograme. Suntem unici, iar rezultatul unei cure de slăbire nu poate fi altfel. Anumite greşeli, însă, făcute cu bună ştiinţă sau cele nevinovate produc un efect negativ similar pentru toată lumea: frânează arderile caloriilor, chiar dacă urmezi în continuare dieta.

Exagerezi cu alimentaţia sănătoasă

Ai inclus în dieta obişnuită nucile, avocado, pastele integrale, uleiul de măsline şi ciocolata neagră, pentru că sunt produse naturale şi sănătoase, dar nu uita că şi acestea au destul de multe calorii. Consumă-le cu moderaţie, chiar dacă te-ai hotărât să mănânci doar alimente bogate în nutrienţi şi fibre necesare sănătăţii. De exemplu, un avocado de mărime potrivită este bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, însă au peste 200 de calorii.

Sari peste micul dejun

Este, poate, cea mai gravă greşeală pe care o poţi face în timpul curei de slăbire. Săritul peste cea mai importantă masă a zilei duce aproape sigur la eşecul dietei. Probabil te-ai gândit că astfel poţi mânca mai mult la următoarea masă. Din păcate, raţionamentul acesta este greşit. Mai mult, studiile în domeniu au dovedit că oamenii care iau micul dejun slăbesc mai uşor, pentru că nu mai sunt tentaţi să mănânce dublu la prânz şi cina. 

Mănânci stând în picioare

Ciuguleşti câte ceva în timp ce te plimbi prin casă, de la frigider la laptop, să zicem, în speranţa că vei scuti ceva timp şi nu vei mai mânca aşa de mult. Vrei să-ţi spun de ce nu funcţionează această practică? Pentru că mesteci şi înghiţi mâncarea fără să o savurezi şi fără să-ţi dai seama când te-ai săturat. De fapt, mănânci mecanic şi ai multe şanse să consumi mai multe calorii decât ţi-ai propus.

Faci comparaţii

Suntem unici şi avem metabolisme care acţionează diferit. Când urmezi o dietă în grup, încearcă să nu-ţi compari rezultatele cu ale celorlalţi colegi. De exemplu, urmând acelaşi regim cineva a slăbit două kilograme, iar tu abia ai dat jos 500 de grame. Nu ceda! Continuă să ţii dieta şi vei reuşi să mişti acul cântarului. E posibil ca tu să ai arderile mai lente sau poate corpul tău s-a obişnuit cu porţii mici de mâncare şi nu „simte“ că e la dietă. Dar resursele se vor termina, şi atunci organismul va da semnale de alarmă că pierde „puteri“. Nu uita să bei apă! Hidratează-te cu cel puţin 2 litri de apă zilnic şi fă mişcare, cel puţin o jumătate de oră pe zi. Antrenamentele la sală nu se fac pe stomacul gol, pentru că efortul fizic îţi creşte poftă de mâncare.

Iei pastile de slăbit

Ai auzit că unele pilule înhibă pofta de mâncare şi te gândeşti că acestea te vor ajuta să slăbeşti mai repede? Cele mai multe care au substanţe active periculoase pentru sănătate se dau cu reţetă de la medic! E adevărat, anumite medicamente accelerează metabolismul, deci grăbesc arderile caloriilor, şi controlează pofta de mâncare. Din păcate, de obicei, după ce termini cutia cu pastile, apetitul îşi va reveni la normal, ba chiar va fi mai mare, pentru ca organismul trebuie să recupereze resursele pierdute.

Găseşti scuze

În timpul dietei, e bine să fii mai egoistă. Cine nu ştie că femeile, mai ales cele cu copii, au tendinţa să se neglijeze, pentru a fi la dispoziţia celor apropiaţi. Dacă vrei într-adevăr să slăbeşti, trebuie să găseşti timp şi pentru tine! Scuzele nu sunt acceptate.

@shutterstockRecente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg