Top 10 alimente care ard grăsimile
De câte ori te uiţi în oglindă, te gândeşti că este cazul să scapi de rotunjimile acumulate în ultima vreme. Însă tu nu eşti genul de persoană care să respecte o dietă cu alimente şi ore fixe. Iată însă 10 alimente care, pe lângă proprietăţile lor nutritive, te vor ajuta să arzi grăsimile cât ai clipi.
Grepfrutul ţine greutatea sub control
Dacă mănânci un grepfrut înainte de fiecare masă,vei slăbi un kilogram într-o săptămână. Nutriţioniştii îţti garantează că vei pierde din greutate chiar dacă nu vei schimba nimic altceva în dieta ta. Grapefrutul va normaliza secreţia de insulină,hormonul care se ocupă de asimilarea grăsimilor in organism. Un nivel scăzut al insulinei te va ajuta să nu transformi în grăsime alimentele pe care le consumi în timpul zilei.
Vinetele au calorii negative
Aceste legume au foarte multa apă şi conţin calorii negative. Adică 100 g de vinete au 24 kcal,dar organismul consumă 50 de kcal ca să le digere. În plus,vinetele sunt un aliment diuretic,care detoxifică organismul ajutând astfel şi la slăbit. În plus conţin multe fibre,calmând astfel atât foamea,cât şi setea,fără să îngraşe.
Morcovii elimină colesterolul rău
Morcovii sunt o sursa importantă de vitamina C,aproape toate vitaminele complexului B,fier,potasiu,fosfor şi sodiu. Sunt uşor de digerat şi elimină colesterolul rău. Ori de câte ori foamea îţi dă târcoale,e bine să ai la îndemână o porţie de morcovi. Aceste legume neutralizează acizii gastrici din stomac care fac foamea insuportabilă.
Iaurtul reduce senzaţia de foame
Iaurtul te face să pierzi în greutate,dar este mai ales te ajută să ai un abdomen plat. Enzimele speciale din aceste aliment înbunătăţesc tranzitul intestinal şi reduc senzaţia de foame. Cel mai bine este să-l mănânci simplu sau cu cereale integrale la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.
Ciocolata neagră creşte colesterolul bun
Ciocolata cu peste 70% cacao ajută organismul să nu mai transforme caloriile în grăsimi care se depun în anumite zone. Dacă mănânci zilnic două pătrăţele de ciocolată neagră nivelul de colesterol bun va creşte,iar cel al colesterolului rău se va diminua. Polifenolii,antioxidanţi conţinuţi de ciocolată,fluidizează sângele,dilată vasele sanguine şi împiedică oxidarea acestora. În concluzie,ciocolata îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ca urmare,grăbeşte arderea grăsimilor.
Fulgii de ovăz împiedică absorbţia grăsimilor
Nu există mic dejun sănătos fără fulgi de ovăz,deorece sunt extrem de bogaţi în fibre solubile şi pectină,având o acţiune benefică asupra sistemului digestiv. Fibrele din aceste cereale captează grăsimile şi zaharurile ingerate în timpul meselor şi le elimină înainte de absorbţia lor în organism. Mai mult decât asta,fulgii de ovăz îţi dau senzaţia de saţietate timp de patru ore după ce i-ai mâncat.
Codul grăbeşte arderea glucidelor
Cu o carne foarte slabă şi un conţinut ridicat de proteine,codul este un peşte folosit de multe ori în curele de slăbire. Conţinutul mare de proteine grăbeşte arderea glucidelor. Codul este bogat în iod,un oligoelement care îmbunătăţeşte activitatea glandei tiroide şi permite o mai bună ardere a grăsimilor.
Ardeiul iute accelerează metabolismul
Ardeiul iute te ajută să slăbeşti pentru că accelerează metabolismul şi reduce pofta de mâncare. otrivit oamenilor de ştiinţă,capsaicina,susbtanţa care-i dă gustul iute,ajută la arderea grăsimilor. Aceasta stimulează producţia de endorfine şi de adrenalină,care-ţi dau o stare de bine şi înhibă pofta de mâncare pentru mai mult timp.
Scorţişoara îţi face abdomenul plat
Planta aromatică pe care tu o foloseşti de atâtea ori la plăcinta cu mere are un efect foarte excelent asupra grăsimii din zona abdomenului. Acest lucru se datorează faptului că scorţişoara scade nivelul glucozei din sânge,principalul factor care favorizează depunerea grăsimilor în această zonă. Aşa că,dacă nu ai abdomenul mult visat,încearcă să adaugi în salatele de fructe,în ceaiuri şi chiar în cafea un praf de scorţişoară.
Dovlecelul-de mâncat fără limite
Indiferent de dietă,dovlecelul poate fi mâncat fără limite,dat fiind faptul că are un aport caloric nesemnificativ:15 kcal la 100 g. În plus conţine 95% apă şi o cantitate record de oligoelemente şi vitamine. În top,potasiul cu 700 mg şi fosforul cu 230 mg şi peste 150 mg de magneziu si calciu.