TOP Motive greşite, care îi conving pe mulţi să slăbească. De ce nu e bine să-ţi stabileşti astfel de ţinte

1 dieta jpg jpeg

Anul acesta, mai mult ca niciodată, oamenii sunt hotărâţi să ţină dietă şi să arate impecabil. Însă, potrivit specialiştilor, nu doar schimbarea aspectului fizic îi motivează pe unii să urmeze un regim alimentar strict, ci şi alte concepţii greşite, cum ar fi: integrarea în societate.

Un regim alimentar echilibrat este un factor important pentru sănătatea şi aspectul fizic frumos. Însă, de cele mai multe ori, oamenii aleg să ţină dietă, nu numai pentru aceste două lucruri, ci şi pentru a-i atrage pe cei din jur de partea lor sau pentru a le câştiga atenţia. Specialiştii spun că aceste concepţii sunt greşite, iar pe primul lor, atunci când ne gândim la o dietă, ar trebui să fie sănătatea. Iată care sunt cele mai greşite credinţe din cauza cărora unii oameni decid să ţină dietă!

Citeşte şi: Metode extrem de slăbit, pe care trebuie să le eviţi. Fac furori pe Internet, dar sunt de-a dreptul periculoase 

Citeşte şi: Dieta fără-zahăr, la îndemâna oricui. Aşa vei scăpa mai uşor de simptomele de sevraj! 

„Vreau să fiu la fel ca oamenii din jurul meu‟

Acesta este unul dintre motivele pentru care mulţi oameni ţin dietă. Vor să se simtă mai bine cu ei înşişi, deoarece societatea le spune că trebuie să arate şi „mai bine‟. Însă a arăta „mai bine‟, nu înseamnă neapărat să slăbeşti. Psihologii spun că, mai întâi, trebuie să îţi accepţi corpul aşa cum este şi nu ar trebui să slăbeşti pentru a le schimba părerea celor din jurul tău şi pentru a te integra în societate. Caută să ai aproape oameni care pun preţ pe calităţile tale, nu pe greutatea ta!

„Vreau să atrag un nou partener de viaţă‟

Desigur, poate fi mai uşor să atragi un nou partener de viaţă, dacă vei da jos câteva kilograme, însă acest lucru nu se va datora noului aspect fizic, ci datorită încrederii pe care o vei avea în tine. Psihologii spun că, în acest caz, nu greutatea este o problemă, ci stima de sine scăzută cu care te confrunţi. Este important să te pui pe primul loc şi să lucrezi mai mult la încrederea de sine, apoi la greutatea corporală. Mişcarea, dansul şi meditaţia te vor ajuta să depăşeşti emoţiile negative şi să ai mai multă încredere în tine!

„Vreau să fiu fericită‟

Pierderea în greutate te poate face fericit, însă euforia va dura doar câteva zile. Fericirea este trecătoare, aşa că, dacă vei slăbi, va trebui să faci în continuare lucruri care te vor înveseli. Nimeni nu poate fi fericit în permanenţă, iar greutatea ta poate să nu fie singurul lucru care te împiedică să fii fericit. Identifică care sunt obstacolele din viaţa ta şi concentrează-te pe lucrurile care contează cu adevărat. Notează-ţi pe o foaie lucrurile pe care ţi le doreşti cu ardoare, apoi stabileşte-ţi un plan de acţiune, pentru a le materializa!

Sursă foto: Shutterstock Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg