Unii oameni folosesc oţetul de mere în dietele de slăbit. Chiar funcţionează?

1 otet de mere jpg jpeg

Când kilogramele în plus se acumulează, oamenii încearcă prin diferite metode să scape de ele. Unul dintre trucurile folosite este şi consumul de oţet de mere.

Oţetul de mere este făcut din merele procesate, distilate şi fermentate. Acidul acetic este ingredientul activ din oţetul de mere (la fel ca şi în alte oţeturi) şi poate fi motorul beneficiilor pentru sănătate. Cercetările arată că oţetul aduce avantaje, cum ar fi scăderea nivelului de zahăr din sânge şi al colesterolului „rău”. Dar adăugarea oţetului de mere în dietă, te poate ajuta şi să slăbeşti?

În cadrul unui studiu mic, 39 de participanţi care au luat 2 linguri de oţet zilnic, au pierdut 3-4 kilograme, la sfârşitul a 12 luni. Într-un studiu mai amplu, pe 175 de participanţi supraponderali cărora li s-au administrat 2 linguri de oţet zilnic, cercetătorii au observat o pierdere în greutate de 2-4 kilograme. Deşi este o evoluţie, rezultatele sunt slabe, comparativ cu alte diete, exerciţii fizice şi cu alte programe de slăbit.

Citeşte şi: Lista alimentelor şi lichidelor care păcălesc foamea şi te ajută să mănânci mai puţine calorii 

Însă, studiile arată că oţetul de mere poate suprima pofta de mâncare şi pofta de zahăr. Potrivit healthline, acidul acetic poate suprima centrii din creier care controlează apetitul, ceea ce poate reduce aportul de alimente în dietă şi poate scădea glicemia. Recomandat este ca oţetul să fie consumat diluat în apă, ulei şi consumat în salate sau în diverse mâncăruri. De asemenea, oţetul trebuie să fie consumat cu grijă de către cei cu stomacul sensibil, deoarece poate provoca arsuri, din cauza acidităţii.

Potrivit healthline, oţetul de mere te poate ajuta să slăbeşti, însă o dietă nutritivă cu exerciţii fizice zilnice rămâne piatra de temelie a unui program de slăbire. Ridicarea greutăţilor, antrenamentele cardio, fructele şi legumele te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus.

Sursă foto: Shutterstock