VIDEO De ce cafeaua combate constipaţia

1 71069 original jpg jpeg

Sunt multe persoane care beau cafea nu pentru gust sau pentru a-şi încărca bateriile, ci pentru a rezolva problema constipaţiei. Oamenii de ştiinţă au studiat fenomenul şi au observat că această băutură, chiar dacă este decofeinizată, poate avea un efect rapid de eliminare a reziduurilor din organism.

Şi totuşi,de ce nu au acelaşi efect băuturile energizante,că doar conţin şi ele cofeină şi taurină,două substanţe care energizează în timp record. Cu atât mai mult nu este de înţeles de ce cafeaua decofeinizată poate să producă acele contracturi ale muşchilor anali,pentru a elimina conţinutul intestinului.

„Cei mai mulţi,atunci atunci când beau câte o ceşcuţă cu cafeatrebuie să meargă în scurt timp la toaletă“,spun cercetătorii care au făcut investigaţii asupra efectului produs de cafea în corp.

Dacă şi tu confirmi cele spuse mai sus,adică dacă şi pe tine te ajută cafeaua când eşti constipată,înseamnă că vrei să ştii cum e posibil ca această băutură să joace atât de bine rolul de laxativ natural.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în corp cafeaua devine acidă şi contribuie la stimularea colonului,care,la rândul său,conduce deşeurile spre ieşire,mult mai repede decât în mod normal.

Ce anume declanşează acest efect stimulator? Răspunsul este un pic mai complicat de formulat,deoarece cafeaua conţine în jur de 1.000 de compuşi,şi oricare dintre ei pot provoca senzaţia de a goli intestinul.