Vitamina C, indispensabilă în regimul tău alimentar
Stres, efort fizic şi intelectual intens, poluarea din mediul înconjurător... toate acestea nu fac altceva decât să ne răpească din rezervele de vitamina C, fără de care ne simţim obosiţi şi vlăguiţi. Ca aceste rezerve să rămână constante, există o soluţie la îndemâna oricui.
Vitamina C a fost descoperită de biochimistul de origine maghiară Albert Szent-Gyorgyi (laureat cu premiul Nobel,în anul 1937). Cunoscută şi sub denumirea ştiinţifică de acid ascorbic,această substanţă întreţine toate procesele fiziologice ale organismului uman.
Ce urmări are carenţa de vitamina C
Deficienţa de vitamina C duce la instalarea oboselii,la sângerarea gingiilor,umflarea dureroasă a încheieturilor,tulburări în activitatea sistemului nervos şi al celui muscular,diminuarea rezistentei organismului la infecţii,fragilizarea vaselor de sange (inclusiv a capilarelor),respiraţie dificilă,dureri ale oaselor,paradontoză,oscilaţii ale tensiunii arteriale,creşterea valorilor colesterolului,diminuarea rezistenţei la efort,astenie.
Diferenţa dintre vitamina C organică şi alte forme de vitamina C
Din punct de vedere al structurii chimice,vitamina C din fructe şi legume este identică cu cea sintetică. Şi atunci de ce se face această diferenţiere? Pentru că efectul terapeutic al variantei organice este mult mai intens decât al celei obţinute pe cale industrială.
Cercetătorii au identificat în extractele naturale bogate în vitamina C aşa-numiţii co-factori,nişte substanţe (flavonoide,antociani,acizi organici) care pe de o parte îmbunătăţesc simţitor asimilarea acestei vitamine de către organism,iar pe de altă parte cresc acţiunea sa terapeutică.Toate studiile de laborator au arătat că efectul antioxidant al extractelor naturale cu vitamina C organică sunt de şase până la zece ori mai puternice decât ale vitaminei C de sinteză.
Vitamina C Organică de la Herbageticase utilizează ca adjuvant în cazuri de:
- alergie,astm,febră
- gripă,viroze respiratorii,infecţii respiratorii bacteriene (inclusiv pneumonie,TBC)
- boli tumorale
- boală coronariană,hipertensiune,tromboză,accident vascular (prevenire,ameliorarea sechelelor)
- anemie feriprivă,anemie hemolitică
- diabet
- sarcină,alăptare
- fragilitate capilară,circulaţie periferică deficitară,neadaptare la frig
- artrită,fracturi,osteomielită
- expunere la noxe
- efort fizic prelungit,activitate intelectuală intensă
Campanie susţinută de: