Vrei să slăbeşti? Mănâncă spanac

1 73700 original jpg jpeg

Sunt pline tarabele cu spanac în această perioadă a anului. Leguma este bogată în vitamine şi minerale şi are foarte puţine calorii, motiv pentru care este recomandată celor care vor să slăbească.

O singură ceaşcă cu spanac conţine doar 7 calorii şi numai 1 gram de carbohidraţi. Pe lângă asta,mai are în compoziţie fier,acid folic,magneziu,calciu şi antioxidanţi. Introducerea acestei legume în meniul zilnic te ajută să obţii siluetala care visezi.

Consumă spanac sub formă de smoothie

Un studiu publicat în 2013 în „American Journal of Clinical Nutrition“ arată că un mic dejun bogat în proteine reduce foamea,dând senzaţia de saţietate. Prin urmare,pune în blender o mână de frunze de spanac. Adaugă fructe de pădure pentru a obţine o băutură delicioasă.

Citeşte şi:Spanacul,beneficii şi proprietăţi

Mănâncă omletă cu spanac

Prepară o omletă cu spanac dimineaţa şi mănânc-o rece la masa de prânz. Poţi găti o omletă care conţine spanac,ceapă roşie şi brânză feta. Având acest fel de mâncare cu conţinut caloric scăzutla-ndemână,nu vei fi tentat să mănânci gustări nesănătoase.

Salată de spanac

Ce-ai zice să mănânci un sendviş cu o salată pe bază de spanac la masa de prânz? Salata ta trebue să conţină frunze de spanac şi alte legume cu puţine calorii,cum sunt castraveţii,salată verde,varză,morcov,ceapă. Adaugă o sursă de proteine,precum pieptul de pui la grătar,şuncă,felii de piept de curcan sau brânză de vaci.

Citeşte şi:„Bătălia” lunii:spanac versus urzici

Preparate uşoare cu spanac,la cină

În loc să incluzi la masa de seară alimente bogate în carbohidraţi,cum sunt orezul,pastele şi cartofii,încearcă spanacul sote cu usturoi sau nuci de pin. Foloseşte multă ceapă şi usturoi pentru un plus de aromă.

Reţete săracte cu spanac

Poţi folosi spanacul şi pentru a prepara ceva sărat,ca gustare. Pentru asta ai nevoie de spanac,anghinare şi cremă de brânză cu puţine grăsimi. Condimentează cu sare,parmezan şi fulgi de chili.