Vrei să slăbeşti? Ţine cont de aceste sfaturi!

1 74559 original jpg jpeg

Lupta cu kilogramele nedorite îţi pare a fi una necâştigătoare pentru tine? Înainte să te demoralizezi, pune în practică aceste sfaturi ale nutriţioniştilor!

Evită produsele fără gluten

Dacă nu te ştii alergic,nu este nevoie să alegi alimente care sunt prelucrate pentru a elimina anumite ingrediente,precum glutenul. Prin alegerea acestor produse,optezi în mod invariabil pentru un aliment mai scump,foarte prelucrat,care nu te ajută să-ţi atingi obiectivul,acela de a pierde în greutate.

Stai departe de îndulcitorii artificiali

Aceştia se găsesc în cele mai multe alimente dietetice şi,în special,în băuturile acidulatecare pot conţine până la 10 linguriţe de zahăr. Ai putea crede că,prin optarea pentru o versiune dietetică,faci o mai bună alegere. Chiar şi aceastea sunt bogate în zahăr,spun specialiştii.

Atunci când consumăm aceşti îndulcitori artificiali,creierul percepe încă gustul dulce şi răspunde în mod similar. Prin urmare,el încurajează apetitul,astfel încât consumi din ce în mai mai multe calorii pentru a compensa acest lucru.

Nici fructele uscate nu sunt indicate!

Un fruct întreg,de exemplu,un strugure sau o caisă,conţine multă apă,dar în forma sa uscată,lichidul este eliminat. Tot ce rămân sunt vitaminele,mineralele,fibrele şi o cantitate mare de zahăr. Prin urmare,alege fructe întregi proaspete în locul celor uscateşi limitează aportul de fructe la maximum două porţii pe zi,din cauza nivelului ridicat de zahăruri.

Fără gustări între mese!

Obicei cândva încurajat de medici,cercetări recente arată că cele două gustări luate între mese pot contribui la creşterea în greutate. Axează-te pe trei mese principale pe zi şi,după masa de seară,în afară de ceaiurile de plantele pe care le poţi consuma,stai departe de frigider până în  dimineaţa următoare. În felul aceasta,vei reuşi să pierzi rapid în greutate.

Limitează consumul de alcool

Ne-am obişnuit cu un consum regulat de alcool,ca parte a stilului nostru de viaţă. Însă băuturile alcoolice au foarte multe calorii şi zahăr,făcând ca tot efortul în pierderea în greutate să fie inutil.

Credit foto:www.fitwirr.com