Yoga te ajută să evoluezi în carieră

1 75714 original jpg jpeg

În ultima perioadă, tot mai mulţi oameni au început să practice yoga, deoarece avantajele se extind dincolo de stilul de viaţă de zi cu zi, inclus în lumea muncii. Iată 5 modalităţi prin care yoga te ajută să-ţi îmbunătăţeşti cariera.

Odată ce începi să practici un sport, îţi dai seama ce efecte pozitive are asupra ta.

Yoga te învaţă să-ţi impui anumite limite

Yoga este o progresie graduală, blândă, unde nu trebuie să concurezi cu nimeni, nici chiar cu tine. În plus, yoga ne reaminteşte că nu putem fi cei mai buni în toate şi că trebuie să fim buni cu noi înşine pentru a evolua sănătos.

Yoga te învaţă că poţi face imposibilul atâta timp cât ai răbdare

Toţi am avut acel moment în care am crezut că nu mai putem face nimic. Însă, cel mai important lucru este să încerci şi să ai răbdare şi apoi îţi vei da seama că ai reuşit să faci ce credeai că e imposibil. Yoga te învaţă, cu paşi mici şi perseverenţă, că îţi poţi atinge obiectivele, indiferent dacă sunt mari sau mici.

Yoga te ajută să îţi păstrezi calmul în situaţii stresante

Este destul de uşor să îţi dau seama cum poţi folosi această abilitate la locul de muncă. Fie că te duci la un interviu, fie că dai un examen sau pur şi simplu treci printr-o perioadă stresantă, respiri adânc de câteva ori. Acest exerciţiu poate face minuni în perioadele în care eşti stresată, calmându-te.

Yoga ne reaminteşte că trebuie să ne relaxăm ca să ne putem concentra asupra lucrurilor importante

Problemele pe care trebuie să le rezolvăm în fiecare zi la locul de muncă ne fac să uităm de noi. Pentru a te relaxa, practică 30 de minute de yoga după ce ajungi acasă. Momentele de meditaţie te ajută să reflectezi asupra vieţii şi asupra lucrurilor cu adevărat importante, ajutându-te să ai mai multă încredere în tine.

Yoga te învaţă să ai încredere în abilităţile proprii

Yoga este terapia care te ajută să elimini gândurile negative. Concentrează-te asupra mişcărilor şi a respiraţiei în timpul practicării şi, astfel, îţi vei da seama de propriile forţe şi abilităţi.  

Yoga te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti cariera, deoarece te ajută să înţelegi cine eşti. Decât să te concentrezi asupra a ceea ce îşi doresc ceilalţi de la tine, practicând yoga te vei redescoperi pe tine, dezvoltându-te.

Yoga, ca o combinare între exerciţii şi meditaţie, este practicată de mai bine de 5 000 de ani.

Credit foto: www.hdwallpapersrocks.com