Ce lucruri îi sunt necesare unui student?

După luni întregi de trudă pentru a lua cu brio examenul de bacalaureat cu notă cât mai mare pentru a-ți asigura un loc bugetat la facultatea la care visai, vine încă o perioadă destul de copleșitoare pentru un viitor bobocel de facultate.

image

Printre acestea se numără despărțirea de casa părintească și de cei ce te-au crescut. A venit momentul în care te poți muta singur. Deși acum ai rețineri, aștepți de mult timp această clipă. O nouă poarta ți se deschide! Ești pe punctul de a deveni adult în adevăratul sens al cuvântului.

Iată lucrurile pe care se focusează un student înainte de a se muta!

Pentru noua locuință

Nu îți dai seama de câte lucruri ai nevoie într-o locuință până nu te muți. În principiu par puține, întrucat acasă toate se înlocuiau pe parcurs, văzând astfel doar cate o parte din necesitățile de uz casnic. Deși crezi că-ți va fi suficient să iei cu tine o pilotă și câteva farfurii, cu timpul vei realiza că-ți sunt necesare o mulțime de lucruri. Vei avea nevoie pentru început de mult mai multe vase. Cu toții credem că ne descurcăm cu o singură furculiță și o farfurie, însă nu este deloc așa. După aceea, îți va trebui un uscător de rufe, lenjerii pentru pat, detergenți, bureți pentru vase, un coș pentru rufe și lista poate continua. Să nu uităm de mătură și făraș sau de aspirator. 

Pentru cursuri

Pentru început, vei avea nevoie de clasicele caiete, precum cele de pe Librariajunior.ro și câteva instrumente de scris. Dacă îți place să-ți înveselești caietele cu ajutorul culorilor îți poți lua și un penar pe care să-l umpli cu markere. Acestea te ajuta să-ți organizezi mai bine materia, subliniind sau îngroșând anumite cuvinte cheie. Pentru început ia câteva caiete pentru școală pentru fiecare materie. Pe parcurs le poți schimba dacă este nevoie. O alternativă a acestora sunt clipboardurile, fiind mult mai ușor de transportat zilnic.

Lucrurile personale

Înainte de a-ți împacheta lucrurile persoanele va trebui să faci un pic de ordine în dulap. Păstrează strict ce știi că porți și aranjează-le cât mai bine în valiză. De asemenea, trebuie sa te asiguri că atunci când vii la părinții tăi în vizită vei avea câteva haine și la ei, pentru a nu te căra mereu cu bagajul. În cazul băieților bagajul se rezumă la îmbrăcăminte și încălțăminte, pe când cel al fetelor este mult mai complex. Începem bineînțeles cu hainele și încălțările, și nu-s deloc puține, și continuăm cu produsele de skin care, trusa de machiaje, placa și ondulatorul pentru păr, parfumurile și așa mai departe. Indiferent de gen, bagajul va fi oricum destul de mare, fapt pentru care veți renunța să transportați anumite lucruri, alegând în schimb să le achiziționați din zona în care urmează să vă cazați. Printre acestea se numără periuța și pasta de dinți, gelul de duș, deodorantul, buretele pentru corp și lucruri de genul acesta. 

Mutându-vă într-un alt oraș, aveți prilejul de a o lua de la capăt, schimbându-vă cu totul stilul de viață. Este un nou început de care puteți profita! 

Sursă foto - unsplash.com