Ce nu știai despre japonezi. Cuvintele lor au o semnificație aparte

Așa cum este de așteptat, japonezii se remarcă prin multe lucruri speciale. De pildă, majoritatea semafoarelor din trafic sunt de culoare albastră, ci nu verde, mâncarea din restaurante poate fi servită de către un robot, trenurile lor sunt de mare viteză, însă acestea nu sunt singurele particularități cu care se pot mândri. Inclusiv cuvintele din limbajul uzual au o semnificație aparte. 

image

Limba „Kanji‟, din Japonia, a luat naștere din scrierea tradițională chineză, informează „Reader's Digest‟. De-a lungul anilor, această limbă populară a evoluat, iar, ca rezultat, fiecare caracter din limba Kanji poate fi citit în mai multe moduri și poate fi interpretat diferit. De pildă, caracterul din Kanji pentru cifra „1‟ se poate pronunța în șase moduri - „hitotsu‟, „hito‟, „h‟, „ichi‟, „i‟ sau „wan‟. Un alt lucru interesant este că anumite cuvinte din limba japonezilor pot fi scrise și sub formă de cifre sau numere. Iată ce semnifică o parte dintre numerele speciale din limbajul japonezilor! 

În primul rând, trebuie să știi că numărul „39‟ este o prescurtare a mesajelor de recunoștință. De pildă, dacă o persoană din Japonia îți scrie acest număr într-un mesaj, trebuie să știi că el înseamnă „îți mulțumesc‟. 

În al doilea rând, numărul „29‟ se poate citi „ni san‟ sau „niku‟ și înseamnă „carne‟. Interesant este că unele restaurante și băcănii cunoscute din Japonia au promoții speciale la cărnuri în fiecare 29-a zi din fiecare lună a anului. 

De asemenea, „573‟ poate fi citit „ko-na-mi‟, fiind un număr des folosit de către producătorii de jocuri video. 

La fel ca în tradiția noastră și japonezii au un număr ghinionist - acesta este „893‟, un sinonim al numărului „13‟. Acest număr se citește „ya-ku-za‟ și are un trecut special. Numărul 893 a fost folosit, în trecut, de către un celebru sindicat al crimei organizate pe nume „Yukuza”. De aceea, acest număr este considerat păgubos. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg
Culori  jpg
interviu angajare 365256740 jpg
florii 1 jpeg
depresie
scrie   carnetel  notepad ge237ef815 1280 jpg
Narcisist jpg
biblioteca Marocco shutterstock 741429292 jpg
1 insomnie jpg jpeg