Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci prea multe dulciuri

1 shutterstock 578102614 jpg jpeg

Considerat drog al omului modern, zahărul trebuie consumat cu moderaţie. Limita este uşor depăşită însă din cauza zahărului ascuns în numeroase produse din comerţ. Dacă obişnuieşti să consumi des dulciuri, sursă bogată de zahăr, în organism se produc modificări care favorizează apariţia unor boli.

Zaharurile sunt carbohidraţi, combustibil pentru organism. Există zaharuri rapide (zaharoza, fructoza, glucoza), care eliberează imediat energie în corp, şi glucide lente (amidonul), cu absorbţie treptată.  

Zahărul nu trebuie să fie consumat în cantităţi mai mari de 25 g zilnic, echivalentul a 6 linguriţe. La cei care mănâncă însă zilnic produse procesate, consumul de zahăr ajuge şi la 50 g. Astfel, 1 doză de băutură carbogazoasă poate conţine şi 10 linguriţe de zahăr, iar 1 lingură de ketchup are în jur de 4 g de zahăr.

5 efecte nefaste dovedite ale excesului de zahăr

Ce poţi face pentru a consuma mai puţin zahăr

Evită să consumi băuturi carbogazoaze, sursă importantă de zahăr. Redu cantitatea de zahăr pe care o adaugi în cafea, astfel încât să ajungi să o consumi fără zahăr. Înlocuieşte prăjiturile şi zahărul din comerţ cu fructe (inclusiv uscate) sau compoturi făcute în casă. Fii atentă şi la zahărul ascuns din produse precum muştarul, iaurturile cu arome, sosurile pentru paste şi supele la plic.



Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg