Ce spun trăsăturile feței despre o persoană și cum îți dai seama din poze ce profesie are

Trăsăturile faciale pot furniza informații importante despre cineva. Trebuie doar să te uiți cu atenție la persoana pe care dorești să o analizezi, în special să privești forma feței sale, ridurile și pomeții. 

image

Știai că trăsăturile feței pot indica nivelul de succes al unei persoane? Profesorul Keith Welker, de la Universitatea din Colorado, susține că distanța dintre cele două urechi și distanța dintre linia superioră a ochilor și buza superioară dezvăluie cât de multe șanse de reușită ai în viață. Mai exact, raportul dintre aceste două cifre arată cât de mari sunt șansele tale de succes. Potrivit oamenilor de știință, cu cât cifra este mai mică cu atât șansele sunt mai mari. 

Citește și: Ce îți poate dezvălui forma nasului unei persoane despre felul ei de a fi 

Pomeți proeminenți 

Bărbații cu pomeții proeminenți și fețele late au un nivel ridicat de testosteron în sânge, spune un studiu de la Universitatea College, din Londra. Acest hormon este asociat cu o dorință sexuală crescută, dar și cu dominație și agresiune sporită. 

Prezența ridurilor 

Ridurile trădează atât vârsta unui om, cât și caracterul acestuia. În timp, ridurile pot arăta care este emoția pe care persoana a simțit-o cel mai des, de-a lungul vieții, chiar și când aceasta este calmă și nu se gândește la nimic. Potrivit „Bright Side”, ridurile din colțurile buzelor arată că persoanei i-a plăcut mult să râdă, iar cutele apărute pe frunte arată că a fost serioasă și a trecut prin multe probleme în viață. 

Citește și: Semeni mai mult cu mama ta sau cu tatăl tău? Trăsături pe care le-ai moștenit de la fiecare 

Cum îți dai seama din poze ce profesie are o persoană 

Doar dacă vei privi cu atenție pozele unei persoane îți poți da seama ce înclinații are și în ce domeniu profesează. Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud a arătat că inginerii, matematicienii și chimiștii întorc mai des obrazul drept spre camera foto, în timp ce artiștii și psihologii își îndreaptă mai des partea stângă a feței la cameră. De asemenea, cercetătorii au observat că femeile își arată mai des obrazul stâng, deoarece ar considera că această parte a feței este mai atractivă decât cea dreaptă. 

Sursă foto: Shutterstock