Înălțimea, indicator al inteligenței. La fel și alte trăsături fizice!

Creierul nu este singurul indicator al nivelului tău de inteligență! Potrivit studiilor, inclusiv felul în care arăți poate să dezvăluie multe despre gândirea ta. Iată ce spun rezultatele cercetărilor! 

image

De-a lungul anilor, cercetătorii au găsit legături între nivelul de inteligență al unei persoane și trăsăturile sale. Inclusiv înălțimea, indicele de masă corporală și dimenisunea capului pot fi indicatori importanți.  

Citește și: Dezordinea, o caracteristică ale oamenilor inteligenți? Ce alte deprinderi au

Picioare lungi

Cu cât ești mai înalt, cu atât ești mai descurcăreț! Cel puțin, asta consideră cercetătorii de la Universitatea Brown și Universitatea Princeton, care au sugerat că oamenii înalți pot câștiga mai mulți bani decât cei scunzi.

Oamenii de știință s-au bazat pe datele persoanelor născute în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie, între anii 1958 și 1970. Rezultatele au indicat că persoanele care erau înalte în perioada copilăriei au avut rezultate mai bune la testele cognitive decât cele scunde. În plus, de-a lungul vieții, persoanele înalte au avut tendința de a ocupa poziții mai bine plătite decât cele scunde. 

Ce dezvăluie indicele de masă corporală 

În cadrul unui studiu, s-a descoperit că adulții care au avut un indice de masă corporală (IMC) 20 sau mai puțin au avut rezultate mai bune la testele cognitive decât cei cu indicele de masă corporală 30 sau mai mult de atât, scrie publicația „Reader's Digest”.

Mai mult decât atât, memoria celor din urmă a scăzut considerabil când au fost testați cinci mai mai târziu. Unul dintre autorii studiului, Dr. Maxime Cournot, a explicat că grăsimea ar putea deteriora celulele creierului, de unde și diferențele la aceste teste efectuate.

Citește și: Cum arată viitorul nostru și al inteligenței artificiale prin ochii lui Bill Gates? 

Dimensiunea capului 

Și dimensiunea capului poate fi un indicator al inteligenței, spune un studiu, publicat în „Molecular Psychiatry” și citat de publicația menționată. În cadrul cercetării, s-au studiat peste 500.000 de oameni din Marea Britanie și s-a descoperit că persoanele care au avut capul mai mare în copilărie au avut totodată rezultate mai bune la testele efectuate. În plus, aceste persoane au avut mai multe șanse să obțină, de-a lungul vieții, o diplomă de facultate. 

Sursă foto: Shutterstock