Cele mai frumoase citate despre femei

1 citate despre femei puternice 1140x713 jpg jpeg

Femeile au fost, fără doar şi poate, o sursă de inspiraţie pentru mari artişti, care au lăsat în urmă numeroase citate inedite despre reprezentantele sexului frumos.

„Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.” — Mahatma Gandhi

„O femeie cunoaşte chipul bărbatului pe care-l iubeşte aşa cum un marinar cunoaşte marea.” — Honoré de Balzac

„Fericirea o face pe femeie frumoasă şi dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii.” — Charles Baudelaire

„Dacă n-ai văzut încă o femeie care iubeşte, atunci n-ai văzut niciodată o femeie frumoasă.” — Camil Petrescu

„Femeia e ca o punguţă de ceai: nu ştii niciodată cât de tare este până nu o vezi cum fierbe.” — Eleanor Roosevelt

„Femeia este sufletul bărbatului, lumina care îl călăuzeşte. Femeia este gloria.” — Miguel de Cervantes

„Femeia e o creatură menită să fie iubită, nu înţeleasă.” — Sigmund Freud

„Cel mai frumos machiaj al unei femei este pasiunea, dar cosmeticele sunt mai uşor de cumpărat.” — Yves Saint Laurent

„Femeile trebuie să le spună bărbaţilor că ele sunt cele puternice. Că ele sunt mari, sunt puternice, sunt minunate. Adevărul este că femeia este întotdeauna cea puternică. Nu sunt vreo profesoară, dar aceasta este opinia mea.” (Coco Chanel)

„Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevărată bijuterie, dar a doua este o adevărată comoară.” (Napoleon Bonaparte)

„Nu fi sclava trendurilor! Nu lăsa moda să te conducă. Tu singură trebuie să hotărăşti cine eşti şi ce vrei să transmiţi prin modul în care te îmbraci şi îţi trăieşti viaţa.” (Gianni Versace)

„În dragoste, femeile sunt profesioniste. Bărbaţii, nişte amatori.” (Francois Truffaut)

„Marea întrebare, la care nu ştiu să răspund în ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este următoarea: Ce vrea de fapt o femeie?” (Sigmund Freud)

„Femeile sunt pasionate de matematică. Îşi împart vârsta la 2, dublează preţul hainelor şi adaugă întotdeauna 5 ani la vârsta celei mai bune prietene.” (Marcel Achard)

„O femeie poate să ţină un singur secret: vârsta ei.” (Voltaire)

„De ce iubim femeile? Pentru că sunt femei, pentru că nu sunt bărbaţi, nici altceva. Pentru că din ele-am ieşit şi-n ele ne-întoarcem, şi mintea noastră se roteşte mereu şi mereu, numai în jurul lor.” (Mircea Cărtărescu)