Cum a modificat pandemia obiceiurile alimentare ale românilor. Află ce au mâncat mai mult!

1 shutterstock 755748799 jpg jpeg

Peste 40% dintre români au mâncat mai multe fructe şi legume în perioada pandemiei, conform unui sondaj recent. Măsurile de izolare impuse pentru a opri pandemia Covid-19 au întors românii către bucătăria proprie. Astfel, 92% dintre respondenţi spun că preferă gătitul în casă în timp ce 20% au ales să comande mâncare.

Criza i-a făcut pe români şi să fie mai interesaţi de coacerea propriei pâini acasă (31%), precum şi de prăjituri şi torturi (31%). Conform sondajului efectuat de Upfield, imediat după relaxarea restricţiilor din luna mai, oamenii intenţionează să-şi păstreze obiceiurile alimentare în situaţia actuală, mai mult de jumătate dintre respondenţi (53%) spunând că vor continua să cumpere aceeaşi cantitate de produse de la aceleaşi mărci preferate. Doar un sfert sunt hotărâţi să cumpere mai puţin, dar rămân în continuare la produsele şi mărcile în care au încredere.  

Cercetările subliniază că românii tind să improvizeze mai mult în bucătărie chiar şi pe timp de pandemie. Majoritatea respondenţilor s-au descurcat cu ce au găsit în cămară (42%) şi nu au planificat mesele cu o săptămână înainte. Mai puţin de un sfert au cedat poftelor de moment şi au mâncat mereu când au simţit că le este foame. Gătirea mâncării acasă este în continuare considerată o activitate importantă pentru majoritatea românilor. Astfel,  68% dintre aceştia au petrecut o oră sau mai mult în bucătărie pentru a găti şi doar 32% au pregătit mese în doar 15-30 de minute.   

Brânzeturile, preferate pentru sandvişuri 

Pentru perioada studiată, sandvişurile au fost considerate în mare măsură un aliment ocazional, deoarece 40% dintre respondenţi au pregătit sandvişuri săptămânal. În timpul pandemiei românii au considerat sandvişurile potrivite mai degrabă pentru micul dejun (37%) sau o gustare în timpul zilei (33%). Cu toate acestea, un sfert l-au văzut ca o opţiune pentru orice masă a zilei. 

Respondenţii au afişat preferinţe relativ conservatoare cu privirea la conţinutul sandvişurilor. Brânzeturile conduc detaşat în opţiunile românilor pentru sandvişuri cu 84% dintre respondenţi optând pentru ele. Salamul vine pe locul doi, fiind ales de 67% dintre respondenţi. Pentru mai mult de jumătate din participanţii la cercetare, legumele sunt întotdeauna parte din sandvişuri. Humusul şi salata de vinete sunt mai bine poziţionate în preferinţe decât carnea şi ouăle.  



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg