Cum să prelungeşti sentimentul de vacanţă tot anul
După luni întregi de muncă a sosit momentul mult aşteptatului concediu. Din păcate, acesta se va termina la un moment dat când ţi-e lumea mai dragă. Ţi se va face dor de el pentru că mintea şi corpul tău vor tânji după relaxare. Secretul este să păstrezi acea stare cu care te întorci din vacanţă prin câteva tehnici care te ajută să te simţi bine. Iată care sunt acestea!
Fă somnul o prioritate
Somnul este vital pentru buna funcţionare a creierului. Dacă este de calitate, te ajută să ai o memorie mai bună şi va avea un impact pozitiv asupra întregii vieţi. Persoanele care obişnuiesc să doarmă puţin întâmpină probleme în a-şi controla emoţiile, iau decizii mai greu şi au un nivel crescut de stres. De cele mai multe ori reuşeşti să-ţi reglezi somnul în vacanţă, dar când te întorci revii la vechiul program. Elimină tot ceea ce îţi poate distrage atenţia din dormitor, aeriseşte bine camera înainte, fă câteva exerciţii de relaxare şi eliberează-ţi mintea de grijile de peste zi.
Învaţă să spui nu
Poate te întrebi cum te-ar putea ajuta acest obicei. Dacă obişnuieşti să spui da de fiecare dată când cineva îţi solicită ajutorul, nu vei mai avea deloc timp şi pentru tine. Când eşti în vacanţă îţi este uşor să spui nu şi să te detaşezi de la orice îţi distrage atenţia de la priorităţile tale.
Fii turist în propriul oraş
Ceea ce face vacanţele să aibă farmec este elementul de noutate. Atunci ai tendinţa să faci lucruri inedite, să încerci diverse activităţi şi să vizitezi locuri noi şi interesante. Din păcate, rutina pune stăpânire pe viaţa ta când te întorci din concediu şi parcă zi de zi vezi aceleaşi locuri şi aceleaşi feţe. Ce-ai spune să încerci măcar la sfârşit de săptămână să mergi la pas prin oraş ca şi cum ai fi turist? Vei constata că există o mulţime de locuri de care habar n-aveai!
Fă multă mişcare
Exerciţiile sunt una dintre cele mai bune metode prin care poţi reduce stresul şi cu ajutorul cărora îţi poţi îmbunătăţi sănătatea. Chiar şi activităţile de intensitate moderată precum plimbările în parc îţi pot fi de folos, deoarece vor stimula eliberarea hormonilor fericirii, încât starea ta se va îmbunătăţi, iar nivelul de energie va creşte. Dacă timpul nu îţi permite, fă măcar 15 minute de mişcare în fiecare zi.
Manifestă zilnic gratitudine
A mulţumi în fiecare zi pentru toate lucrurile bune din viaţa ta este un obicei extrem de benefic. Îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar, te ajută să faci mai uşor faţă stresului zilnic şi îţi dă o stare de împlinire.