Dansul la bară, ca formă de artă – de la ritual sexual, la sport oficial

7 shutterstock 755828275 jpg jpeg

Dansul la bară este o formă de mişcare care poate fi privită din mai multe perspective. El este o formă de artă, o activitate de fitness, un stil de dans, o formă de erotism şi, mai nou, este declarat în mod oficial un sport. Dacă în urmă cu câţiva ani, oamenii priveau această mişcare cu scepticism, astăzi, sute de mii de persoane urmează cursuri de dans la bară, devenind unul dintre cele mai populare hobby-uri.

Dansul la bară are o poveste unică şi plină de culoare. A fost descoperit în secolul al XII-lea şi a fost practicat de bărbaţi şi de femei de toate vârstele, mai întâi în industria sexului. 

Cum era privit dansul la bară în secolul al XII-lea

Conform unor teorii, dansul la bară, numit în acele timpuri „Mallakhamb‟  a apărut în urmă cu peste 800 de ani în India. Doar bărbaţii făceau această mişcare aerobică, cu ajutorul unui stâlp de lemn, deoarece acest efort presupunea o mare forţă, agilitate şi rezistenţă.

În triburile africane, dansul la bară era privit precum un ritual sexual şi de seducţie

Viitoarele soţii dansau pe stâlpul de lemn ca să îi atragă cu mişcările lor pe bărbaţi.

În Polonia, mişcarea era numită „Maypole

. Stâlpul de lemn era decorat cu flori, iar fetele obişnuiau să danseze în jurul lui. Acest stil de dans reprezenta un ritual benefic de 

.

Mai târziu, în anul 1920 a fost introdus în spectacolele de la circ, sub forma unor coregrafii senzuale. Aceste dansuri au devenit atât de populare, încât în anii '50 au devenit nucleul scenei de cabaret. Din acel moment, dansul la bară a devenit asociat cu dansul senzual, iar coregrafiile de dans impresionate l-a făcut extrem de popular în întreaga lume.

În anul 2017 dansul la bară a devenit sport oficial, iar tot mai multe şcoli de dans antrenează tineri care au făcut din asta o pasiune.

Beneficiile dansului la bară

Poate fi un antrenament fizic intens. O sesiune de dans la bară te va ajuta să arzi multe calorii, corpul tău va elibera multe endorfine, vei deveni mai fericit şi mai energic. Este dovedit că acest tip de mişcare îţi tonifică tot corpul şi te va motiva să te mişti mai mult.

Vei deveni mai flexibil. Datorită mişcărilor lente şi controlate, corpul tău va avea mai multă mobilitate şi vei scăpa de tensiunea musculară.

Vei fi mai motivat. Nu trebuie să fi un dansator profesionist ca să începi un curs de dans la bară. Deoarece este un dans complex, antrenorii te vor ajuta să fii mai motivat să lucrezi intens la mişcările tale.

Aduce beneficii emoţionale. Această mişcare te poate ajuta să îţi conştientizezi mai bine latura erotică. Dansul la bară creşte gradul de încredere în sine, te ajută să fii mai sexy şi mai încrezătoare în propriile abilităţi. 

Sursă foto: Shutterstock, Profimedia



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg