De ce este bine să bei apă caldă şi nu rece. Care sunt avantajele aduse organismului

1 shutterstock 789650176 jpg jpeg

Apa este secretul unei vieţi sănătoase şi echilibrate. Deşi nu este un aliment, apa este indispensabilă şi fie că vrem sau nu, pentru o viaţă sănătoasă, trebuie să bem cel puţin opt pahare de apă pe zi. Ştiai că beneficiile apei se dublează dacă o vom bea caldă?

Principala componentă a corpului omenesc, apa, face cu adevărat minuni pentru sănătate. Consumul de lichide aduce numeroase beneficii, printre care: creşterea rezistenţei în faţa stresului, un plus de energie, îmbunătăţirea randamentului fizic, articulaţii mai sănătoase, un sistem imunitar mai puternic şi multe altele. În special în zilele cu temperaturi ridicate, obişnuim să consumăm apă rece, dar ce se poate întâmpla dacă vom bea apă caldă?

Digestie mai bună

Apa caldă băută înainte de mese facilitează absorbţia nutrienţilor din alimentele pe care le vei consuma. Apa caldă ajută la digerarea alimentelor grele pentru care sistemul depune un mai mare efort, precum grăsimea animală şi este o soluţie pentru cei care suferă de constipaţie, deoarece stimulează mişcările intestinale şi ajută la eliminarea resturilor alimentare. Totodată, apa caldă consumată înainte de masă, va diminua pofta de mâncare, deci te va ajuta să mănânci mai puţin.

Citeşte şi: Semne care îţi arată că eşti deshidratat. Bea de urgenţă apă sau lichide hidratante!

Elimină toxinele acumulate în organism

Apa, în general, indiferent că este rece sau caldă ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar apa caldă îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a se detoxifica, creşte temperatura corpului şi chiar te poate face să transpiri, ceea ce este o modalitate mai eficientă de a elimina toxinele. Dimineaţa, un pahar cu apă caldă pe stomacul gol va curăţa intestinele, va stimula sistemul digestiv şi va pregăti organismul pentru micul dejun.

Eficientă în caz de răceală

Problemele la nivelul gâtului încep adesea prin consumul frecvent de lichide şi alimente reci. Consumul de apă caldă va ajuta la reducerea microorganismelor nesănătoase care pot provoca infecţii în gât şi care te pot îmbolnăvi. În caz de răceală sau de dureri în gât, este idicat să bei apă caldă, în care poţi adăuga câte o linguriţă de oţet de mere sau miere.

Citeşte şi: Ai mâncat vreodată apă prăjită? Oare ce gust are? Reţeta inedită face ravagii în pandemie

Te ajută să dormi mai bine

Consumul de apă caldă înainte de a adormi menţine organismul hidratat pe timpul nopţii, calmează sistemul nervos şi poate încălzi corpul, ceea ce te va ajuta să te linişteşti şi să dormi profund. De asemenea, apa caldă consumată înainte de culcare va ajuta muşchii şi articulaţiile să se relaxeze, contribuie la ameliorarea durerilor de stomac sau a crampelor şi, potrivit studiilor, te scapă de durerile de cap şi te ajută să arzi din caloriile pe care i le-ai furnizat organismului pe timpul zilei.

Sursă foto: Shutterstock