Cum arată viitorul nostru şi al inteligenţei artificiale prin ochii lui Bill Gates?

Bill Gates a publicat o scrisoare despre viitorul inteligenței artificiale. El s-a concentrat pe trei domenii pe care aceasta le-ar putea transforma: forța de muncă, asistența medicală și educația.

image

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a publicat recent o scrisoare de șapte pagini, numită „Epoca AI a început”, în care își prezintă părerile despre viitorul inteligenţei artificiale şi influenţa pe care crede că o va avea asupra vieţii cotidiene a oamenilor. Scrisoarea vine pe fondul dezbaterilor legate de chatbot-urile AI (Artificial Intelligence), care au devenit populare. În aceeaşi zi în care a fost făcută publică această scrisoare a fost lansat chatbot-ul AI, Bard, și la o săptămână după anunţarea evoluţia modelului AI, GPT-4, al creatorului ChatGPT.

Inteligenţa artificială ar putea fi folosită greşit

Conform Businessinsider.com, miliardarul Gates şi-a recunoscut îngrijorările legate de inteligența artificială, inclusiv în privinţa riscului ca oamenii s-o utilizeze greșit. În scrisoare, Gates a elaborat aceste idei, expunându-şi propriile idei despre modul în care AI poate fi folosită atât ca instrument de îmbunătățire a productivității oamenilor, cât și despre cum poate contribui la îmbunătățirea inegalităţilor globale de la locul de muncă, în domeniul educaţiei sau al asistenței medicale.

Te-ar mai putea interesa: Stephen Hawking, despre inteligența artificială: „Poate fi cel mai rău lucru pentru omenire!”

Ar putea prelua sarcinile mai grele ale unor angajaţi din domeniul sănătății

Gates prevede că inteligenţa artificială va îndeplini sarcini repetitive precum completarea documentelor medicale sau redactarea trimiterilor la medic. În țările sărace, în care mulți oameni nu ajung să consulte un medic, inteligenţa artificială ar putea permite lucrătorilor din domeniul sănătății să fie mai productivi cu pacienții pe care îi văd. Inteligenţa artificială este deja folosită în asistența medicală pentru a analiza datele medicale și a oferi tratamentul potrivit, dar următorul pas ar fi să ajute la indicarea efectelor secundare ale medicamentelor și la calcularea dozelor necesare.

Vezi și: O lucrare de artă creată de un program de inteligenţă artificială a fost vândută cu peste 400.000 de dolari

Relaţia dintre elevi şi profesori va rămâne esenţială învăţării

Bill Gates a prezis că inteligența artificială ar putea transforma educația în următorii cinci-zece ani prin oferirea unui conținut adaptat stilului de învățare al fiecărui elev și prin motivarea individualizată pentru a nu se pierde interesul pentru învăţare. Inteligenţa artificială ar putea ajuta profesorii la planificarea predării și la evaluarea gradului de înţelegere a subiectelor predate. „Chiar dacă tehnologia este perfecționată, învățarea va depinde în continuare de relațiile dintre elevi și profesori. Nu va putea înlocui niciodată lucrul elevilor cu profesorii, în clasă”, a explicat Gates.

FOTO: Pixabay



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg