Patru paşi în crearea unui rutine de îngrijire a pielii

1 rutina ten jpg jpeg

Am putea crede că o faţă luminoasă şi sănătoasă este doar o chestiune strict legată de moştenirea genetică a fiecărei femei, doar că, de cele mai multe ori, un ten minunat reprezintă mai mult decât atât.

Obiceiurile zilnice, dieta alimentară, nivelul de stres şi calitatea odihnei sunt câteva dintre aspectele care au un rol esenţial în menţinerea şi îngrijirea pielii. Şi apoi, indiferent de tipul de piele, implementarea unei rutine zilnice este foarte importantă şi te poate ajuta să menţii sănătatea pielii şi să îmbunătăţeşti anumite probleme, precum acneea sau petele pigmentare.

I. Spălarea

Spălarea feţei este pasul de bază şi nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. Pielea intră zilnic în contact cu poluanţi, praf şi alţi asemenea factori, tocmai de aceea tenul trebuie curăţat. Este de preferat să te speli de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pentru a evita astuparea porilor sau apariţia acneei. În plus, alege cu atenţie şi foloseşte produse potrivite tipului tău de piele, fie el uscat, gras sau normal. După ce ai spălat faţa cu apă călduţă, va fi necesară utilizarea unei loţiuni de curăţare, care este de preferat să nu conţină parfum sau alte ingrediente care ar putea irita faţa.

II. Tonifierea

Nu doar picioarele şi braţele au nevoie de tonifiere, ci şi tenul nostru. Pe lângă un masaj facial executat zilnic, pielea ta se va bucura de aplicarea unui toner. Poţi opta pentru acid hialuronic, care sporeşte hidratarea şi ajută la reducerea liniilor fine, sau la vitaminele E şi C, care au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire a pielii, oferă luminozitate şi vitalitate. Important de reţinut este că tonerul se foloseşte doar după curăţare şi cea mai eficientă aplicare este cu mâinile curate.

III. Hidratarea

Hidratarea menţine vitalitatea şi elasticitatea, iar cremele sunt esenţiale în procesul de combatere a îmbătrânirii. La fel ca şi în cazul celorlalte produse de îngrijire a pielii, studiază cu atenţie ingredientele şi alege ce se potriveşte cel mai bine tenului tău. Spre exemplu, dacă ai probleme cu acneea, ai putea alege teen derm, o cremă concepută special pentru o piele sensibilă, care te va ajuta să recapeţi sănătatea pielii. Dacă, în schimb, este grasă, atunci o variantă poate fi un gel hidratant, care să nu încarce foarte mult porii.

IV. Protecţia solară

Toţi paşii sunt esenţiali în menţinerea unui ten sănătos, dar crema de protecţie solară este, fără îndoială, cel mai important produs de îngrijire a pielii. Utilizarea zilnică şi consecventă a unui produs cu SPF combate apariţiei liniilor fine, a ridurilor şi opreşte modificările porilor. Mai mult, utilizarea zilnică poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer de piele. Aşadar, adaugă în rutina ta o cremă cu protecţie solară de minimum 30 şi nu întrerupe folosirea ei nici în perioada sezonului rece.

În plus, poţi adăuga rutinei tale anumite seruri care au capacitatea de a atenua o serie de probleme, de la petele pigmentare până la riduri sau roşeaţa pielii. Retinolul, vitamina B3 şi peptidele stimulează producerea de colagen şi elastină, proteine fundamentale ce contribuie la prevenirea ridurilor şi la menţinerea unui ten tonifiat. Dacă ai probleme cu roşeaţa şi acneea, atunci ai putea încerca un ser cu niamicide, iar cele pe bază de cofeină vor avea efecte vizibile asupra cearcănelor.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg