3 idei pentru un mic dejun energizant

1 52324 original jpg jpeg

Se spune că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, aşa că micul dejun nu trebuie să lipsească din planul tău alimentar zilnic. Noi îţi dăm câteva idei şi motive pentru a transforma această masă într-un start energizant.

Ai auzit adesea că prima masă a zilei este esenţială pentru tine şi familia ta. Ultimele studii atestă chiar faptul că un mic dejun constituit din alimentele potrivite îl ajută pe copilul tău să se concentreze mai bine şi chiar îi creşte coeficientul de inteligenţă. Află care sunt cele mai sănătoase alimente pe care tu şi familia ta le puteţi consuma la micul dejun,dar şi cum îţi ajută acestea organismul.

Micul dejun creşte activitatea celulară

După 8 ore de somn,organismul are nevoie de apă,de proteine,lipide şi glucide,dar şi de vitamine şi minerale pentru o activitate celulară şi cerebrală optimă.Îţi dă un bun start

În timpul nopţii,corpul tău le-a furnizat încontinuu glucoză tuturor organelor pentru a le menţine în funcţiune. Dimineaţa trebuie să refaci rezerva lui de glucide,altfel te vei simţi obosită şi lipsită de vlagă.

Sărind peste această masă,stimulezi sistemul de compensaţie al corpului tău. Adică,acesta îşi face o rezervă de grăsime la următoarele mese,ca să nu „moară” de foame a doua zi dimineaţă. Multe studii au arătat că persoanele care nu iau micul dejun au probleme cu greutatea. Iată de ce se spune:„Mănâncă dimineaţa ca un rege,la prânz ca un prinţ,iar seara ca un cerşetor.”

Fiind o masă esenţială,micul dejun trebuie să acopere 25% din aportul energetic zilnic,adică între 350 şi 450 de calorii,în funcţie de cerinţele fie-căruia. Pentru a include toate substanţele nutritive de care are nevoie corpul tău,iată ce ar trebui să mănânci:

F

Cercetătorii americani  au descoperit că un consum regulat de fulgi de porumb te protejează de bolile cardiovasculare,de diabet şi de obezitate. Explicaţia acestor efecte benefice stă în combinaţia unică de antioxidanţi,minerale,fibre şi vitamine. Magneziul,fierul,zincul şi vitamina B fac o echipă excelentă pentru ca tu să ai un start foarte bun zilnic. Fiecare dintre substanţele enumerate înainte stimulează activitatea cerebrală,îţi activează sistemul imunitar şi normalizează nivelul de insulină.

Lactatele –sursa tade probiotice

Un iaurt,un pahar de lapte sau o tartină cu brânză dulce,toate sunt o sursă excelentă de calciu şi de probiotice. Studiile medicale recente au arătat că un consum zilnic de 400 ml de lapte reduce riscul de obezitate cu până la 70%. Un alt mare beneficiu al lactatelor este aportul de probiotice,bacterii care îţi întăresc sistemul imunitar,îţi îmbunătăţesc digestia,au efect detoxifiant şi stimulează absorbţia substanţelor nutritive.

Fructele –benefice pentru imunitate

Bananele,portocalele,caisele,ananasul şi strugurii sunt cele mai bune alegeri pentru acest moment al zilei. Fiecare dintre aceste fructe abundă în vitamine din complexul B,dar şi în minerale precum fosfor,calciu,magneziu şi,nu în ultimul rând,fier. Deoarece conţin peste 50% apă,ele sunt o bună cale de hidratare,chiar de la prima oră a zilei. În plus,elimină depozitele de grăsime,îţi întăresc imunitatea şi te ajută să previi afecţiunile sezonului rece.