3 obiceiuri alimentare care te îmbătrânesc

CLIIMA20140410 0029 1 jpeg

Modul în care te hrăneşti, mai mult decât vârsta, determină chimia internă a organismului şi „rezistenţa“ fiecărui organ în parte.

Totul – de la modul în care arată pielea ta la calitatea oaselor şi a pielii,este determinat de modul în care mănânci. Prin urmare,obiceiurile tale alimentare sunt hotărâtoare privind rapiditatea cu care îmbătrâneşti.

Aştepţi să-ţi fie foame rău înainte de-a mânca

A aştepta prea mult între mese e un obicei prost,care duce cu siguranţă la îmbătrânirea organismului. Aceste perioade lungi pot duce la mâncat în exces,ceea ce e cale sigură către obezitate. Mecanismul e următorul:un stomac gol lansează semnalul „foame” către creier,ia racesta eliberează un hormon numit grelină. Problema e că nivelul hormonului de grelină reviene la normal abia după 30 de minute după ce ai început să mănânci. Deci,şansele să mănânci în excessunt mari.

Mănânci când eşti stresată

Hormonul stresului,eliberat automat când treci prin situaţii presante,nu ajută digestia. În primul rând,duce la irigarea cu precădere a membrelor superioare şi inferioare,deci fluxul sanguin va fi mai slab la nivelul stomacului şi intestinelor. Drept urmare,digestia va fi mai slabă. În plus,stresul scade aciditatea intestinală,deci capacitatea de a absorbi anumite substanţe nutritive,precum vitamina B 12 – vitamină care are rol în regenerarea pielii. Hormonii stresului blochează şi mecanismele celulare de regenerare.

Consumi dulciuri în exces

Organismul uman are o capacitate limitată de a procesa zahărul,mai ales pe cel în forme concentrate. Excesul de zahăr rămâne mult timp în sânge şi se „lipeşte” de moleculele proteinelor – ceea ce duce la un proces de accelerare a îmbătrânirii.