5 beneficii ale ananasului

1 81900 original jpg jpeg

Este considerat unul dintre cele mai delicioase fructe tropicale aşa că, la început de vară, nu ai cum să nu îl savurezi. Originar din America de Sud, ananasul este bogat în vitamine şi nutrimente esenţiale organismului. Descoperă şi alte beneficii ale acestui fruct-minune! 

Reduce stresul

Datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi, ananasul poate reduce stresul dacă este consumat zilnic. În componenţa sa există flavonoide şi acid fenolic care acţionează asupra radicalilor liberi. Cu efect de lungă durată, aceşti compuşi pot lupta împotriva unor boli precum diabetul sau hipertensiunea arterială.

Ajută digestia

În conţinutul ananasului se regăsesc anumite enzime care ajută la descompunerea alimentelor şi iau parte la procesul digestiei. O singură porţie de anans consumată zilnic poate fi de ajutor persoanelor care suferă de afecţiuni ale pancreasului.

Are efect antiinflamator

Considerat un medicament în medicina tradiţională, ananasul are o cantitate deloc neglijabilă de minerale şi vitamine, care au rolul de a diminua inflamaţiile din organism şi, totodată, de a întări sistemul imunitar. Copiii care sunt hrăniţi de la o vârstă fragedă cu ananas sunt mai puţin predispuşi să dezvolte infecţii din cauza bacteriilor. Studiile au arătat că micuţii care sunt obişnuiţi să consume în mod frecvent acest fruct tropical au un sistem de apărare mult mai bun faţă de cei care nu au mâncat niciodată.

Bun în caz de recuperare postoperatorie

Potrivit studiilor, consumul de ananas este benefic mai ales persoanelor care au suferit o intervenţie chirurgicală. El ajută la refacerea celulelor şi la recăpătarea energiei. Acest lucru se datorează unui compus numit bromelanină, cu efect antiinflamator.

Îmbunătăţeşte vederea

Fiind o sursă importantă de vitamina C, potasiu şi magneziu, ananasul ajută la îmbunătăţirea vederii, reducând riscul degenerării muşchilor ochilor. Fructul conţine şi betacaroten, un compus esenţial pentru sănătatea vizuală.

Sursă foto: www.independent.co.uk



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg