5 beneficii ale ananasului
Este considerat unul dintre cele mai delicioase fructe tropicale aşa că, la început de vară, nu ai cum să nu îl savurezi. Originar din America de Sud, ananasul este bogat în vitamine şi nutrimente esenţiale organismului. Descoperă şi alte beneficii ale acestui fruct-minune!
Reduce stresul
Datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi, ananasul poate reduce stresul dacă este consumat zilnic. În componenţa sa există flavonoide şi acid fenolic care acţionează asupra radicalilor liberi. Cu efect de lungă durată, aceşti compuşi pot lupta împotriva unor boli precum diabetul sau hipertensiunea arterială.
Ajută digestia
În conţinutul ananasului se regăsesc anumite enzime care ajută la descompunerea alimentelor şi iau parte la procesul digestiei. O singură porţie de anans consumată zilnic poate fi de ajutor persoanelor care suferă de afecţiuni ale pancreasului.
Are efect antiinflamator
Considerat un medicament în medicina tradiţională, ananasul are o cantitate deloc neglijabilă de minerale şi vitamine, care au rolul de a diminua inflamaţiile din organism şi, totodată, de a întări sistemul imunitar. Copiii care sunt hrăniţi de la o vârstă fragedă cu ananas sunt mai puţin predispuşi să dezvolte infecţii din cauza bacteriilor. Studiile au arătat că micuţii care sunt obişnuiţi să consume în mod frecvent acest fruct tropical au un sistem de apărare mult mai bun faţă de cei care nu au mâncat niciodată.
Bun în caz de recuperare postoperatorie
Potrivit studiilor, consumul de ananas este benefic mai ales persoanelor care au suferit o intervenţie chirurgicală. El ajută la refacerea celulelor şi la recăpătarea energiei. Acest lucru se datorează unui compus numit bromelanină, cu efect antiinflamator.
Îmbunătăţeşte vederea
Fiind o sursă importantă de vitamina C, potasiu şi magneziu, ananasul ajută la îmbunătăţirea vederii, reducând riscul degenerării muşchilor ochilor. Fructul conţine şi betacaroten, un compus esenţial pentru sănătatea vizuală.
Sursă foto: www.independent.co.uk