5 vitamine şi minerale pe care nu trebuie să le iei suplimentar

1 73202 original jpg jpeg

Este un trend să adaugi tot felul de vitamine şi minerale la regimul de zi cu zi. Medicul îţi recomandă calciu pentru oase, prietenii tăi îţi amintesc de fier, iar partenerul crede cu tărie că vitamina E este esenţială într-o dietă echilibrată.

Află care sunt cele 5 vitamine şi minerale pe care pur şi simplu nu trebuie să le iei în suplimenteşi de ce unele dintre ele pot fi chiar dăunătoare.

1. Calciu

De ani de zile,femeilor,în special,li s-a spus că suplimentele de calciu sunt cruciale pentru sănătatea oaselor puternice. Acest mesaj este defectuos,spun experţii. Cele mai noi cercetări indică faptul că suplimentele de calciu nu se pot fixa,de fapt,în oase,aşa cum se doreşte. În schimb,pot pietrifica arterele şi ţesuturile moi,sporind riscul de boli de inimă. Suplimentele de calciu pot duce la pietre la rinichila cei care sunt sensibili,spune Andrea Cox,RD,un dietetician din Portland. 

2. Vitamina E

Deşi se crede că reduce riscul de boli cardiovasculare,Alzheimer şi cataractă, vitamina E poate chiar creşte unele riscuri de cancer. Un studiu recent a constatat un risc crescut de cancer  la cei care iau 400 UI pe zi (aportul recomandat este de 22 UI). Un alt studiu a constatat că riscul global de deces este mai mare la persoanele care completează dieta cu doze mari de vitamina E, decât la cei care nu iau suplimente.

3. Iod

Iodul,pot fi luat numai sub supravegherea unui medic. Mineralul este cel mai adesea asociat cu glanda tiroidă,deoarece este o componentă cheie a hormonilor produşi de ea. Prea puţin sau prea mult iod poate provoca o dereglare a tiroidei,cunoscută sub numele de hipotiroidism.

Ţine cont de faptul că unele alimente sunt deja suplimentate cu iod,spune Khara Luciu,ND,oncolog naturopathic la Centrul de Tratare a Cancerului în America,ceea ce înseamnă că deficitul de iod este rar.

4. Fier

Acest mineral ajută la formarea hemoglobinei,o componentă a sângelui care transportă oxigenul de la plămâni la întreg organismul. Fierul este de asemenea necesar pentru funcţionarea celulară normală şi sinteza unor hormoni. Cu toate acestea,ar trebui să-l iei ca supliment doar atunci când ai confirmarea de laborator a unui deficit de fier,atrag atenţia specialiştii.  Asta deoarece excesul de fier din suplimente sau din alimente poate afecta ficatul şi,eventual,alte organe,cum ar fi pancreasul şi inima

5. Vitamina B6

Cele opt vitamine B denumite "complexul B" sunt cruciale pentru o sănătate optimă,ajutând corpul să transforme hrana în combustibil şi contribuind la sănătatea pielii,a memoriei,la dezvoltarea corectă a unei sarcini,şi altele.

Totuşi,o alimentaţie corectă este suficientă pentru a obţine necesarul de complex B. Cercetările arată că administrarea de suplimente B6,pe o perioadă lungă de timp,poate provoca probleme grave. Chiar dacă vitamina B6 este solubilă în apa şi sigură la nivelurile recomandate,excesul poate fi toxic. Dozele mari s-au dovedit a provoca senzaţii anormale în nervi,numite neuropatii.



Recente

Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg