Adrian Florea ne dezvăluie două reţete pentru longevitate

1 74621 original jpg jpeg

Există reţete culinare, cu bază exclusiv vegetală, care au proprietatea, aproape miraculoasă, de a ne prelungi viaţa. Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză, dezvăluie, pentru „ring”, două astfel de reţete.

În China,cu excepţia călugărilor budişti,foarte puţini oameni sunt vegetarieni,considerându-se că omul nu a fost creat pentru a mânca aproape numai vegetale – de vreme ce sistemul său digestiv este de tip omnivor şi nu ca al ovinelor sau caprinelor. De aceea,în China,numai dietele cu rol terapeutic se bazează exclusiv pe preparate vegetale. „În mod obişnuit,în casele chinezilor,la fiecare masă vom vedea rareori mai mult de câteva bucăţele de peşte şi de carne. Acesta este secretul longevităţii”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).

Ţelină cu spanac

„Acest preparat previne hipertensiunea,palpitaţiile,constipaţia şi tulburările hepatice. Se spală 200 g de spanac şi se fierb în 125 ml de apă. După ce a dat în clocot,se reduce flacăra la minimum şi se continuă fierberea încă 5 minute. În altă cratiţă se fierb 200 g de ţelină mărunţită în 750 ml de apă. După ce a dat în clocot se reduce focul la minimum şi se continuă fierberea 5 minute. Apoi spanacul şi ţelina se scurg de apă şi se pun într-un castron. Separat,se prepară un sos din 2 linguriţe de ulei de susan,una de sos de soia şi una de oţet. Sosul final se toarnă peste spanac şi ţelină”,explică Adrian Florea.