Află ce boală previi dacă mănânci struguri

1 73182 original jpg jpeg

Atunci când mănânci struguri în fiecare zi ajuţi la protejarea creierului împotriva declinului precoce asociat cu boala Alzheimer, arată rezultatele unui studiu care implică persoane cu un declin de memorie prematur.

Boala Alzheimereste o afecţiune a creierului care duce la un declin lent al memoriei şi a abilităţilor cognitive.

Iată ce spune studiul:

Autorii studiului au examinat impactul strugurilor ca fruct întreg faţă de compuşi izolaţi. „Rezultatele arată că consumul regulat de struguri poate oferi un efect protector împotriva declinului precoce asociat cu boala Alzheimer",a declarat Daniel Silverman, cercetătorul principal al studiului de la Universitatea din California Los Angeles, SUA.Prin acest studiu, cercetătorii au vrut să arate că strugurii au un impact pozitiv asupra sănătăţii neurologice şi cea cardiovasculare. „Cu toate acestea, mai este necesară studierea de grupuri mai mari de subiecţi pentru a confirma efecte observate în studiu”, a adăugat cercetătorul Daniel Silverman.Rezultatele studiului, publicate în Experimental Gerontology, a arătat că o dietă îmbogăţită cu struguri ajută la protejarea împotriva declinului activităţii metabolice.Activitatea metabolică scăzută în aceste zone ale creierului este un semn distinctiv al bolii Alzheimer în stadiu precoce.În plus, cei care mănâncă zilnic struguri se bucură de îmbunătăţirea metabolismului în alte zone ale creierului, care este colerat cu îmbunătăţiri individuale în concentrare şi memorie, comparativ cu cei care nu mănâncă struguri.

Citeşte şi: Dieta care previne Alzheimerul

În cadrul studiului, participanţii cu un declin de memorie precoce au fost selectaţi aleator pentru a primi fie pudră de struguri întregi echivalentă cu doar un pic mai mult de două ceşti de struguri pe zi, fie un polifenol cu placebo pulbere potrivit pentru aromă şi aspect.

Performanţa cognitivă a fost măsurată la momentul iniţial şi şase luni mai târziu. Modificările metabolismului cerebral, evaluat prin analize ale

au fost măsurate la acelaşi interval de timp.

Rezultatele au arătat că cei care au mâncat strugurii şi-au conservat activitatea metabolică sănătoasă în regiuni ale creierului care sunt afectate de primele stadii ale bolii Alzheimer, în cazul în care declinul metabolic i-a afectat.

Citeşte şi: Alimente care fac rău creierului

Participanţii care nu au mâncat struguri au prezentat un declin metabolic semnificativ în aceste zone critice. Totodată,polifenolii din struguri ajută la promovarea proprietăţilor antioxidante şi antiinflamatorii.

Studiile anterioare au arătat că strugurii ar putea ajuta la menţinerea sănătăţii creierului în mai multe moduri-de la reducerea stresului oxidativ în creier pentru a promova fluxul de sânge până la menţinerea nivelurilor unui produs chimic cheie a creierului care îmbunătăţeşte memoria pentru a exercita efecte antiinflamatorii.

Credit foto:boldsky.com