Ai diabet ? Iată de ce să ţii cont !

1 71555 original jpg jpeg

Diabetul afecteaz─â peste 347 de milioane de persoane la nivel mondial. Num─ârul persoanelor cu diabet este ├«n cre┼čtere ┼či se estimeaz─â c─â p├ón─â ├«n anul 2030 va ajunge la 552 milioane, conform Organiza┼úiei Mondiale a S─ân─ât─â┼úii.

├Än cele mai multe cazuri,boala este descoperit─â ├«nt├ómpl─âtor,pacien┼úii necon┼čtientiz├ónd existen┼úa bolii timp ├«ndelungat. Printre cauzele care conduc la aceast─â situa┼úie se num─âr─â:lipsa educa┼úiei medicale ┼či a inform─ârii cu privire la mijloacele de preven┼úie ┼či tratament,dar ┼či cu privire la riscurile ┼či complica┼úiile pe care aceast─â boal─â le poate genera ├«n timp.

Cum afecteaz─â organismul?

Diabetul cre┼čte riscul de boli cardiovasculare ┼či accident vascular cerebral-50% din persoanele cu diabet zaharat decedeaz─â ca urmare a bolilor cardiovasculare.

De asemenea,această afecţiune reprezintă una dintre principalele cauze de insuficienţă renală,aproximativ 10-20% din persoanele cu diabet decedând din această cauză .

O altă complicaţie severă a diabetului este retinopatia diabetică (afectarea vaselor mici de la nivelul retinei),una din principalele cauze de orbire,astfel încât,după 15 ani de evoluţie a bolii,aproximativ 2% dintre cei afectaţi vor orbi.

Existen┼úa diabetului poate afecta ┼či nervii (neuropatie diabetic─â),care ├«n asociere cu o circula┼úie sangvin─â deficitar─â la nivelul membrelor inferioare,cre┼čte riscul de ulcera┼úii ┼či amputa┼úii la acest nivel. Peste 50% din persoanele cu diabet prezint─â aceast─â complica┼úie, care se manifest─â prin:furnic─âturi,dureri,senza┼úie de amor┼úeal─â sau sl─âbiciune la nivelul picioarelor ┼či m├óinilor.

┬źAst─âzi se poate tr─âi timp ├«ndelungat cu diabet┬╗

ÔÇťDac─â lu─âm ├«n calcul ┼či toate complica┼úiile acestei boli,ne d─âm seama c├ót de important─â este educa┼úia specific─â ┼či continu─â a pacien┼úilor cu diabet pentru succesul terapiei ┼či controlul evolu┼úiei acestei afec┼úiuni pe termen lung. Datorit─â progreselor medicinei,ast─âzi se poate tr─âi timp ├«ndelungat cu diabet.

Accesul pacien┼úilor la tratamente de ultim─â genera┼úie le poate ├«mbun─ât─â┼úi semnificativ calitatea vie┼úii ┼či implicit a celor din jurul lor. Prin cercetare ┼či dezvoltare continu─â,medicina modern─â vizeaz─â descoperirea de noi molecule destinate terapiei diabetului zaharat,care s─â permit─â un control optim al glicemiei,contribuind astfel la prevenirea complica┼úiilor ┼či cre┼čterea speran┼úei de via┼ú─â a pacien┼úilor.ÔÇŁ,a declarat Dan Zaharescu,Director Executiv ÔÇô Asocia┼úia Rom├ón─â a Produc─âtorilor Interna┼úionali de Medicamente (ARPIM).Recente

refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg
muzica casti shutterstock