Ai grijă ce tipuri de grăsimi consumi în timpul sarcinii!

Dacă eşti însărcinată şi mănânci prea multe grăsimi nesănătoase, creşti riscul ca bebeluşul tău să devină un copil supraponderal, atrag atenţia oamenii de ştiinţă.
Un studiu recent,efectuat în cadrul Universităţii Southampton,arată că bebeluşii mamelor care au consumat de-a lungul sarcinii acizi graşi polinesaturaţi (omega-6),aveau nivelul masei de grăsime ridicat,spre deosebire de cei ai căror mame au mâncat grăsimi sănătoase.
De asemenea,cercetătorii arată că femeile însărcinate care consumă mai multe alimente bogate în acizi graşi omega-3,nasc copii mai sănătoşi,dezvoltaţi din punct de vedere al masei musculare şi al densităţii osoase.
Acizii graşi omega-3 se găsesc din plin în uleiul de peşte,în seminţele de dovleac şi nuci. Aceştia sunt esenţiali în dezvoltarea creierului şi protejarea ochilor şi a sistemului nervos.
De aceea,medicii specialişti le sfătuiesc pe viitoarele mămici să includă în dieta lor alimentele bogate în acizii graşi omega-3,deoarece aceştia nu protejează doar fătul,ci şi organismul mamei.