Ajutoare din natură pentru sistemul imunitar
În anotimpul rece este bine să-ţi stimulezi imunitatea, pentru ca organismul să facă faţă infecţiilor şi bolilor de sezon. Plantele de leac şi legumele te ajută în acest sens şi-ţi dau un plus de vitalitate atunci când corpul este slăbit din cauza tratamentelor cu antibiotice.
Capsulele cu astragalus cresc numărul de anticorpi
Astragalusul este una dintre cele mai valoroase plante medicinale din lume,folosită de sute de ani ca tonic general al organismului în medicina chinezească. Ea creşte numărul de anticorpi din organism şi impulsionează activitatea fagocitelor,celulele sângelui numite şi „natural killer", care distrug germenii patogeni din corp.
Astragalusul conţine polizaharide, saponine şi flavonoizi care ajută la digestie, combat răceala, gripa, febra, tusea şi insomnia. Încearcă să bei capsule cu extract din această plantă, pe care le găseşti la plafar, câte patru pe zi, pentru a preveni îmbolnăvirea, şi opt, după ce boala s-a declanşat. Ca să ai parte de rezultate, este bine să ţii o cură de cel puţin trei săptămâni.
Ai tot auzit în ultima vreme că o imunitate bună ţine departe bolile. Ce înseamnă asta? Că celulele şi ţesuturile care ne apără de bacterii, virusuri şi ciuperci trebuie să funcţioneze în parametri normali. Vârsta înaintată, stresul, poluarea, sedentarismul, pastilele în cantităţi industriale şi lipsa vitaminelor şi a mineralelor din alimentaţie îngreunează acest proces, şi corpul uman devine vulnerabil în faţa numeroaselor afecţiuni. Ca să te pui pe picioare, iată ce propuneri avem pentru tine
Vitaminele din ardeiul gras fortifică organismul
Ardeiul gras se găseşte în diverse nuanţe şi „acompaniază” cele mai delicioase platouri şi feluri de mâncare. Pe lângă celebrele calităţi de pe tărâmul culinar, leguma apetisantă are multe întrebuinţări şi în domeniul medicinii naturiste. Ce face ardeiul gras un excelent stimulator al imunităţii este numărul însemnat de vitamine pe care le conţine, adică cele din categoriile A, B(1, 3, 5 şi 6), C, E şi K, carotenoidul numit licopen, care protejează sângele împotriva diferitelor forme de cancer, acidul folic, fibrele şi potasiul. Îl poţi prepara pe grătar sau adaugă-l în salate şi vei beneficia din plin de virtuţile lui terapeutice.
Echinacea, un puternic imunostimulator
Pe bună dreptate se spune că echinacea este un antibiotic natural. Preparatele din această plantă au o puternică acţiune imunostimulatoare, deoarece ajută corpul să producă interferon, o proteină care ne apără împotriva infecţiilor, şi limfocite, globulele albe care sunt direct răspunzătoare de apariţia anticorpilor.
Echinacea întăreşte organismul în caz de răceală şi gripă, poate încetini dezvoltarea tumorilor şi este ideală în cazul pacienţilor cu boli renale şi hepatice. Încearcă să bei infuzie cu echinacea, o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml apă fiartă, trei căni pe zi, după masă.
Cura durează 30 de zile, faci pauză aceeaşi perioadă, după care o poţi relua.
La fel de utilă este şi pulberea de echinacea, pe care o poţi cumpăra de la plafar. Ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de trei ori pe zi, şi laşi să acţioneze sub limbă 10 minute, după care poţi bea apă sau alte lichide.
Usturoiul te protejează de boli
De câte ori n-ai strâmbat din nas la mirosul deranjant de usturoi? Chiar dacă pare un mare inconvenient,aroma inconfundabilă n-ar trebui să te ţină departe de această legumă. Asta deoarece usturoiul are un aport considerabil de minerale,potasiu,calciu,fier,sulf,cât şi vitaminele A şi E,ceea ce-l plasează în topul legumelor cu cele mai importante proprietăţi imunostimulatoare şi antimicrobiene.
Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că anumite componente din usturoi,precum bioflavonoidele,ar putea fi cheia găsirii unor tratamente pentru boli grave,cum ar fi cancerul sau unele afecţiuni cardiovasculare. Tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic 2-3 căţei de usturoi.