Alimente anticelulită

1 84446 original jpg jpeg

Mâncărurile bogate în grăsimi, retenţia de apă şi lipsa mişcării duc la apariţia celulitei. Însă, dintre toate, alimentaţia de zi cu zi este cea mai importantă, de aceea trebuie să-i acorzi o atenţie sporită dacă vrei să previi apariţia aspectului neplăcut de coajă de portocală al pielii.

Citricele

Dacă ai celulită, primul pas este să ai grijă ca pielea ta să fie permanent hidratată. Portocalele şi lămâile te pot ajuta în acest sens, consumul lor ajutând la eliminarea toxinelor din corp şi la echilibrarea pH-ului pielii. Foloseşte zeamă de lămâie în salată, bea suc proaspăt de portocale, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

Sfecla roşie

Această legumă conţine licopen, un pigment cu putere antioxidantă care îmbunătăţeşte arderile la nivel celular. Leguma mai conţine potasiu şi vitaminele A şi E, care menţin sănătatea pielii.

Carnea albă şi peştele

Proteinele din carnea albă (cea de pui, spre exemplu) şi din peşte au efect diuretic. Sunt molecule grele, care scot apa din fluxul sanguin, aceasta fiind apoi evacuată prin urină. Au efect invers sării, care reţine apa în organism.

Castravetele

Nu are mult sodiu în compoziţie, dar conţine mult potasiu – unul din cele mai bune diuretice naturale. Este foarte eficace pentru eliminarea apei din organism, fiind în acelaşi timp prietenos cu silueta, datorită aportului caloric scăzut (12 calorii la suta de grame).

Broccoli

Conţine acid alfa lipoic, un antioxidant care e solubil în grăsimi. Astfel, compusul pătrunde cu uşurinţă prin membrana celulară, protejând organismul de acţiunea radicalilor liberi şi favorizând metabolismul ceular al gucozei. Broccoli mai este şi o sursă excelentă de vitamina C şi de fibre care stimulează tranzitul intestinal, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.

Cicolata neagră

Probabil crezi că dulcele este interzis când lupţi împotriva kilogramelor în plus şi mai ales cu celulita, însă regula nu este valabilă în cazul ciocolatei negre – dacă o mănânci cu măsură. Antioxidanţii din compoziţia sa contribuie la sănătata pielii.

Ananasul

Bogat în potasiu, este fructul diuretic prin excelenţă. Este ideal pentru a elimina apa în exces şi pentru a combate celulita. Fibrele insolubile pe care le conţine activează tranzitul intestinal. A se consuma totuşi cu moderaţie, fiindcă este foarte dulce!

Oţetul de mere

Câteva picături de oţet de mere acţionează ca un tonic digestiv, elimină toxinele din corp şi excesul de apă.

Bonus: nutriţie

Întăresc imunitatea!

*Probioticele din iaurt sunt bacteriile sănătoase care protejează organismul şi întăresc imunitatea. Iaurtul natur este o sursă excelentă de probiotice. Variantele cu fructe conţin o cantitate mare de zahăr şi nu conţin culturi de microorganisme benefice.

*Pe lângă faptul ca are un gust plăcut, sucul de morcovi are un conţinut ridicat de substanţe nutritive.Vitamina C, potasiu, fier, sodiu şi fosfor - toate acestea sunt ideale pentru susţinerea sistemului imunitar. Consumă zilnic un pahar de suc de morcovi, mai ales în perioadele reci.

*Deficienţa de zinc este o problemă nutriţională des întâlnită, mai ales în cazul persoanelor adulte. Carnea de vită este o sursă bogată de zinc de care sistemul imunitar are nevoie în lupta cu virusurile.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg