Alimente care te fac mai deşteaptă

1 80881 original jpg jpeg

Dacă vrei să-ţi stimulezi activitatea cerebrală, una dintre căi este să ai grijă la alimentaţie. optează pentru alimentele vii, neprocesate, pline de vitamine şi minerale, pline de fitochimicalele de care creierul tău are nevoie ca să funcţioneze la capacitate maximă.

Uleiul de peşte

Acizii graşi esenţiali nu pot fi fabricaţi de corp. Iată de ce trebuie să optezi pentru consumul de peşte gras, seminţele de dovleac şi de in, soia. Contribuie la funcţionarea sănătoasă a creierului şi starea generală de bine. Dacă vorbim de peşte, optează pentru macrou, somon, hering, sardine şi toţi graşii.

Ţelina

e o sursă excelentă de luteolină, un compus care scade rata de pierdere a memoriei cauzată de înaintarea în vârstă. Luteolina calmează inflamaţia din creier, sursa primară a neurodegenerării.

Turmericul

Acest condiment galben bogat în cucurmină trece bariera de sânge din creier, ceea ce e un motiv suficient de bun ca să promită protecţia de neurodegenerescenţă. Cercetările au arătat că turmericul inhibă acumularea distructivă de beta amiloide în creierul pacienţilor cu Alzheimer. Cucurmina stimulează memoria şi producţia de neuroni, un proces denumit neurogeneză.

Remarcabil este că cercetări duse pe animale su scos în evidenţă faptul că un anumit compus din turmeric, turmeronul, stimulează creşterea celulelor neuronale chiar şi cu 80%, când e luat în anumite concentraţii.

Murele

Ca să primească informaţie, celulele noastre trebuie să vorbească unele cu altele. Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceste celule se inflamează, lucru care face greoi procesul comunicării dintre ele. Murele pot să repună această comunicare înapoi pe făgaş datorită polifenolilor care reduc inflamaţia şi stimulează discuţia dintre neuroni. De asta e bine să mâncăm mure în perioadele de examn.

Ciocolata

Ciocolata neagră, cu o concentraţie de 70% conţine flavonoide, care sunt minunate pentru creier. Alte alimente bogate în flavonoide sunt merele, strugurii, vinul roşu, ceapa, ceaiul şi berea.

Merele

Sursă excelentă de quercitină, un antioxidant care păstrează fluxul natural al sucurilor creierului tău. În coajă se află cea mai multă quercitină, aşa că ai grijă.

Apa

Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă ca să existe, iar neuronii nu fac excepţie. De fapt, trei sferturi din creierul tău sunt apă. Un studiu desfăşurat la Universitatea din Ohio a relevat că cei ale căror corpuri erau bine hidratate au dat rezultate mai bune decât cei care nu beau suficientă apă.