Alimente diuretice pe care trebuie să le incluzi în dietă vara
Dacă vrei să combaţi retenţia de lichide şi să detoxifici organismul, include în dietă alimente diuretice. Produsele diuretice conţin cantităţi mari de vitamine şi minerale şi au proprietăţi nutritive care echilibrează nivelul de lichide şi de electroliţi din organism.
Datorită conţinutului ridicat de apă şi minerale, aceste alimente elimină excesul de sodiu din corp prin urină. Mâncându-le, nu numai că vei îmbunătăţi funcţia rinichiilor, ci vei curăţa tractul urinar. În plus, alimentele diuretice sunt excelente pentru pierderea în greutate, deoarece stimulează procesele de eliminare a deşeurilor din organism, accelerând metabolismul.
Alimente diuretice pe care trebuie să le incluzi în dietă sunt:
1. Pepene roşu
Pepenele roşu este diureticul natural care conţine substanţe nutritive esenţiale. Acestea previn şi tratează diferite tipuri de afecţiuni, retenţia de lichide fiind cea mai frecvent combătută. Datorită conţinutului ridicat de apă, potasiu, magneziu şi al numărului mic de calorii, pepenele roşu nu trebuie să lipsească din alimentaţie vara.
2. Roşia, pe lista cu alimente diuretice
Roşiile sunt surse importante de substanţe nutritive care combat retenţia de lichide, conţin 90% apă şi cantităţi mari de minerale esenţiale care ajută la echilibrarea nivelurilor de electroliţi. Prin consumul regulat, vei menţine rinichii sănătoşi şi vei proteja inima de afecţiuni, precum hipertensiune arterială sau colesterol mărit. Roşia nu trebuie să lipsească de la nicio masă.
3. Castravete
Castravetele este alimentul diuretic recomandat pentru tratarea retenţiei de lichide şi a afecţiunilor inflamatorii cum este artrita. Iar antioxidanţii care se găsesc în legumă, împreună cu conţinutul ridicat de apă, îmbunătăţesc funcţiile sistemului circulator şi limfatic, eliminând toxinele şi combătând retenţia de lichide. În plus, ele conţin o cantitate semnificativă de potasiu, mineralul care joacă un rol important în echilibrarea nivelurilor de sodiu, prevenind astfel problemele renale.
4. Ananasul se numără şi el printre acele alimente diuretice
Ananasul este fructul care previne afecţiunile sistemului renal şi al celui cardiovascular. Scăzut în calorii şi bogat în enzime precum bromelaina, ananasul îmbunăţeşte digestia şi stimulează metabolismul. Ananasul are 85% apă şi conţine niveluri ridicate de fibre, vitamina C şi minerale. Acestea ajută organismul să-şi echilibreze nivelul de lichide din corp.
5. Sfeclă roşie
Sfecla conţine o cantitate mare de minerale, apă şi antioxidanţi care îmbunătăţesc sănătatea rinichilor şi ficatului. Indiferent sub ce formă o mănânci - suc sau rasă prin răzătoare – sfecla roşie este leguma cu cele mai multe substanţe nutritive, care elimină excesul de lichide şi toxinele care se acumulează în organism.
Dieta de detoxifiere pe bază de lămâie
Credit foto: www.pcwallart.com