Alimente pe care nu trebuie să le pui în frigider. Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă
Frigiderul este una dintre cele mai bune invenţii din toate timpurile. Este un loc sigur pentru depozitarea şi răcirea alimentelor şi a băuturilor. Însă, trebuie să fim atenţi la anumite produse, care s-ar putea să îşi modifice calitatea dacă vor fi păstrate la temperaturi scăzute.
Frigiderul te ajută să păstrezi mâncarea gătită proaspătă, îngheţata şi băuturile reci şi numai bune de consumat. Din 1913, frigiderul este un miracol al vieţii, dar nu toate alimentele sunt prietene cu el, unele produse depozitate la temperaturi reci îşi pierd din gust, iar altele calitatea nutritivă. Pentru a evita surprizele nedorite, iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider!
1. Cartofii. Dacă nu ai unde să îţi depozitezi cartofii, alege alt spaţiu în locul frigiderului. Depozitarea cartofilor la temperaturi scăzute nu face decât să modifice gustul şi textura legumelor. Este recomandat să pui cartofii într-o zonă unde aerul circulă.
Citeşte şi: Risipa de hrană, la cote alarmante. Câte alimente rămân neconsumate
2. Pâinea în contact cu temperaturile scăzute se va usca şi o să absoarbă toate mirosurile din frigider. Poţi încerca varianta de a o congela, iar mai apoi să o încălzeşti la cuptorul cu microunde. Acest lucru este valabil şi în cazul cozonacului şi în cazul produselor de patiserie similare.
3. Roşiile Chiar dacă îţi doreşti ca roşiile să reziste mai mult, dacă le ţii în frigider îşi vor pierde aroma. Experţii susţin că atât gustul, cât şi textura roşiilor sunt afectate de temperaturile scăzute. Aşadar, pentru a consuma roşii gustoase, păstrează-le în dulapul din bucătărie sau în cămar
4. Usturoiul. La fel ca în cazul cepei, pentru a se menţine proaspăt, usturoiul are nevoie să stea într-un loc în care circulă aerul. Este suficient să îl păstrezi într-o plasă sau pe un raft. De asemenea, dacă vrei să te asiguri că vei avea usturoi în casă, la nevoie, zdrobeşte câţiva căţei, amestecă-i cu ulei şi depozitează-i în congelator.
5. Cafeaua trebuie păstrată într-un borcan sau într-o pungă specială. Dacă o vei pune în frigider, aroma ei va intra în alte alimente şi le va schimba aroma. Este recomandat să pui zaţ de cafea în frigider decât în momentul în care îţi doreşti să schimbi mirosul frigierului.
6. Mierea. Dacă ai uitat borcanul de miere în frigider, îţi recomandăm să îl depozitezi cât mai rapid în cămară sau într-un dulap, departe de lumina directă a soarelui. Mierea în contact cu temperaturile reci îşi schimbă aroma şi textura.
7. Uleiul (de floarea soarelui, de măsline, de cocos etc.), la fel ca mierea, îşi schimbă textura şi aroma. Este indicat să îl depozitezi într-un raft întunecat, în care temperatura va fi medie.
Citeşte şi: Cum poate mâncarea să ne influenţeze starea de spirit şi care sunt cele mai bune alimente pentru a combate depresia
8. Ierburi proaspete. Busuiocul, rozmarinul, cimbrul îşi vor pierde din aromă, din calitate şi se vor usca dacă vor sta în frigider. Este indicat să le pui într-un recipient, la temperatura camerei, departe de razele solare directe.
9. Pepenele ţinut la temperatura camerei este mai nutritiv, decât cel din frigider, spun specialiştii. De asemenea, pepenele ţinut la frigider se usucă mai repede. Este indicat să păstrezi acest fruct la temperatura camerei.
Sursă foto: Shutterstock