Alimentele care-ţi fac bine
Germenii de grâu, algele şi făina de cânepă sunt adevărate comori pentru corpul tău. Poate că nu sunt prea gustoase, dar te ajută să-ţi păstrezi energia şi-ţi purifică organismul. Parcă nu-ţi mai vine să strâmbi din nas, nu-i aşa?
Se găseşte sub formă de fulgi sau de tărâţe în magazinele cu produse bio sau în cele naturiste. Datorită fibrelor pe care le conţine,ovăzul acţionează asupra digestiei şi a tranzitului intestinal,ajutându-te să ai un stomac plat. Mai mult,contribuie la scăderea nivelului colesterolului rău. Parcă nu mai pare aşa de fad acum când ştii toate astea...
Algele sunt chestiile acelea lipicioase care se agaţă de tine când înoţi în mare. Poate şi tu gândeşti ca mine,însă nutriţioniştii le consideră adevărate legume ale mării. Ele conţin minerale care ajută la purificarea organismului şi foarte mult iod,indispensabil pentru buna funcţionare a tiroidei. Le găseşti în supermarket,sub formă crudă,sau în magazinele bio,uscate sau la borcan. Sunt excelente în salate.
Seminţele de plante (lucernă),cereale(grâu,orz),leguminoase (mazăre,linte) sau seminţe (susan,floarea-soarelui) se pun la germinat. După câteva zile ia mugurii apăruţi şi prepară din ei o salată. Aduc organismului numeroase vitamine şi minerale,aşa că nu le fiebe,ci consumă-le în stare crudă.
Da,este vorba despre planta care se foloseşte pentru a face sfoară şi hartie. Însă din seminţele sale se poate extrage ulei şi se face o făină verzuie şi cu gust de iarbă,foarte la modă acum în bucătăria bio. Seminţele de cânepă conţin mari cantităţi de omega 3 şi omega 6,de aceea uleiul din cânepă presat la rece este foarte important pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Iar făina conţine cantităţi importante de proteine şi minerale. Uleiul se foloseşte pentru asezonarea salatei (nu se găteşte cu el),iar făina poate înlocui 10-15% din cantitatea de făină de grâu pe care o foloseşti la gătit.