Alimentele fermentate, bune pentru siluetă

1 79636 original jpg jpeg

Sunt mulţi cei care iubesc alimentele fermentate, dar, uneori, nu pot să spună de ce. Noi am încercat să explicăm, pe scurt şi simplu, ce beneficii aduce în organism consumul de alimente fermentate, fie că e iaurt, varză, gogonele sau mai-ştim-noi ce.

Au un gust excelent, îţi înţeapă limba şi te fac să te simţi vie. Şi iaurtul, cu textura lui cremoasă, şi castraveţii muraţi, uşor acrişori, sosul de soia, pâinea cu maia, vinul, berea... zeama de varză... toate se bazează pe acelaşi proces al fermentaţiei pentru acel plus de ceva...

Alimentele fermentate sunt parţial digerate

Asta înseamnă că procesul de fermentaţie a făcut, deja, muncile cele mai grele în digestie.

Fermentaţia în iaurturi şi kefir îi ajută pe cei cu intoleranţă la lactoză să digere mai bine alimentele.

Castravetele sau varza murată sunt foarte sănătoase pentru sistemul digestiv.

Procesul de fermentaţie eliberează acid lactic, care ajută corpul să absoarbă mai mulţi nutrienţi.

Bogate în nutrienţi

Datorită faptului că alimentele fermentate sunt bazate pe activitatea bacteriilor benefice, sistemul digestiv e ajutat în mod natural. La fel ca sistemul tău imunitar.

Lactatele fermentate (iaurtul, laptele bătut, sana, kefirul...) sunt bogate în acid folic, complexul de vitamine B, riboflavina şi biotina.

Un castravete murat sau un lapte bătut rezistă mai mult în frigider decât variantele lor în stare naturală. Poţi să ţii un borcan de castraveţi muraţi cu lunile.

Beneficiile alimentelor fermentate

Ce iubeşte toată lumea la aceste alimente e gustul înţepător, la care creierul nu se aşteaptă (el aşteaptă mai degrabă dulcele!). Când o gravidă are o cantitate sănătoasă de bacterii benefice în sistem, de ele beneficiază şi fătul. Mai mult, bacteriile prezente în alimentele murate previn infecţiile neonatale.

Alimentele fermentate ajută la optimizarea tensiunii arteriale şi metabolizează grăsimile mai repede.