Alimentele pe care le poţi mânca în cantităţi nelimitate

1 81303 original jpg jpeg

În sezonul cald trebuie să se mănânce mai multe fructe şi legume, în cantităţi mai mici, pentru a menţine sub control consumul excesiv de mâncare. De aceea, iată câteva alimente pe care le poţi mânca pe parcursul zilei fără să te simţi vinovată deoarece au un indice caloric mic.

Ţelină

Telina are un conţinut de 95% apă, oferind şi 30% din doza zilnică necesară de vitamina K. În plus, 100 de grame de ţelină are doar 6 calorii. Recomandat este să se mănânce ţelina proaspătă, deoarece îşi pierde majoritatea substanţelor nutritive în termen de cinci zile de la curăţare.

Albuş

Un albuş are doar 17 calorii. Chiar şi persoanele care urmează o dietă strictă pot să le includă în meniu. Desigur, atunci când nu sunt prăjite.

Salată verde

Pentru fiecare 100 de grame, salata verde conţine între 10 şi 20 calorii; toate acestea depind de tipul de salată. Aceasta legumă este bogată în vitaminele A şi C, precum şi acid folic şi fier. Dacă mănânci salată, nu trebuie să îţi faci griji pentru numărul de calorii consumate.

Castravete

Castraveţii sunt aproape în întregime alcătuiţi din apă. Recomandat este să se mănânce cu tot cu coajă, pentru că conţine o cantitate mare de betacaroten. 100 de grame de castravete are numai 16 calorii.

Conopidă

Conopida este, de asemenea, foarte scăzută în calorii, doar 25 per sută de grame. În plus, conopida este bogată în vitaminele C şi K.

Roşii

Roşiile sunt bogate în licopen şi vitaminele A, B2 şi C, împreună cu acid folic, fibre, crom şi potasi. 100 de grame de roşii conţin 25 de calorii.

Broccoli

Broccoli nu numai că are un gust bun, ci şi un indice caloric foarte scăzut, fiind preferat de persoanele care vor să slăbească. În plus, această legumă este sursă importantă de vitamine (A, C, E, I, şi K) şi oferă 20% din doza zilnică de fibre.

Popcorn

Foarte mult timp s-a crezut că popcornul îngraşă, dar de fapt conţine doar 31 de calorii per sută de grame.

Mazăre

Pentru fiecare 100 de grame de mazăre verde pe care le mănânci, vei consuma doar 35 de calorii în timp ce îi vei oferi corpului o cantitate mare de fibre şi proteine.

Grepfrut

Acest fruct conţine numai 50 de calorii pe 100 de grame. Grepfrutul poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge şi este de asemenea bogat în vitamina C.

Căpşuni

Ca şi pepenele roşu şi grepfrutul, căpşunile sunt scăzute caloric – 50 de calorii pe 100 de grame. Ele sunt surse importante de potasiu şi de fibre, putând fi consumate mai ales de persoanele care se confruntă cu inflamaţie în corp.

Zmeură

Fiecare 100 de grame de zmeură conţine 62 de calorii. Acest fructe roşii este surse importante de antioxidanţi şi vitamina C.

Portocale

Portocalele sunt cunoscute pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o conţin. Se pare că 100 de grame de portocală conţine 80 de calorii. Recomandat este să se consume fructul cu tot cu peliţa albă, deoarece aceasta este bogată în fibre.

Afine

Afinele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi. Ele sunt, de asemenea, un excelent diuretic datorită conţinutului lor redus de calorii. Toate substanţele nutritive prezente în afine protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi, prevenind boli degenerative precum Alzheimerul.Recente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg