Aşa poţi controla pofta de dulce

1 76644 original jpg jpeg

Aproape că nu există om căruia să nu îi placă dulciurile. Gustul delicios şi senzaţia de bine pe care o dau organismului, chiar şi pe termen scurt sunt două dintre calităţile care le fac să fie atât de apreciate. Trebuie să ai în vedere că dependenţa de zahăr nu este deloc sănătoasă şi poate provoca obezitate, diabet, boli de inimă şi cancer. Iată câteva metode care te ajută să îl înlocuieşti!

Fă lucruri care îţi sporesc fericirea

Pofta de dulciuri este un fenomen psihologic, diferit de senzaţia de foame care poate apărea în condiţii de stres, anxietate, depresie sau în cazul stimei de sine scăzută. Dulciurile stimulează creierul să secrete dopamină încât acesta va simţi pentru o perioadă scurtă de timp o senzaţie de fericire asemănătoare cu euforia. Conform studiilor realizate de psihiatrii, zahărul opreşte activitatea unui hormon prezent în creier, răspunzător de memorie şi de conexiunile dintre neuroni. Dacă observi că ai tendinţa să consumi multe dulciuri, evaluează-ţi starea emoţională. Fă lucruri care te fac să te simţi fericită şi practică sport cu regularitate pentru a reduce nivelul cortizolului- hormonul stresului şi pentru a stimula producerea de dopamină în mod natural.

Planta minune

Gymnema Sylvestre este o plantă cunoscută pentru proprietatea sa de desensibilizare a papilelor gustative. Aceasta poate reduce absorbţia zahărului din intestine. În urma studiilor s-a dovedit că poate fi de folos şi în reglarea glicemiei. Nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează şi nici persoanelor alergice la lapte. Chiar dacă este un tratament natural, nu trebuie luat în lipsa recomandării unui medic specialist.

Bea cidru de mere

Cu cât vei mânca mai multe dulciuri, cu atât mai mult vei pofti la ele. Cidrul de mere organic nefiltrat reglează nivelul de zahăr din sânge, încât îl poţi folosi pentru a scăpa de acest cerc vicios în care te afli. Pune o linguriţă de cidru într-o cană cu apă şi consumă această băutură înainte de masă. De asemenea, îl poţi adăuga în salate sau în diverse sosuri pentru a da aromă preparatelor.

Verifică etichetele alimentelor

Alimentele procesate se găsesc sub o mulţime de forme în care zahărul poate fi mai greu de reperat. Uită-te pe etichetă şi observă dacă întâlneşti denumiri precum „sirop de orez“, „dextroză“ „sau sirop de porumb“ care sunt folosite pentru zahăr, deşi nu sunt uşor de recunoscut.

Consumă alimente fermentate

Acestea sunt benefice pentru digestie, sistemul imunitar şi starea generală de sănătate a organismului tău. Gustul acrişor poate păcăli papilele gustative, iar bacteriile probiotice vor regla nivelul de zahăr din sânge. În plus, dacă ţi se face poftă de ceva dulce îl poţi consuma în combinaţie cu fructe, devenind un desert gustos şi sănătos.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg