Aşa poţi controla pofta de dulce

1 76644 original jpg jpeg

Aproape că nu există om căruia să nu îi placă dulciurile. Gustul delicios şi senzaţia de bine pe care o dau organismului, chiar şi pe termen scurt sunt două dintre calităţile care le fac să fie atât de apreciate. Trebuie să ai în vedere că dependenţa de zahăr nu este deloc sănătoasă şi poate provoca obezitate, diabet, boli de inimă şi cancer. Iată câteva metode care te ajută să îl înlocuieşti!

Fă lucruri care îţi sporesc fericirea

Pofta de dulciuri este un fenomen psihologic, diferit de senzaţia de foame care poate apărea în condiţii de stres, anxietate, depresie sau în cazul stimei de sine scăzută. Dulciurile stimulează creierul să secrete dopamină încât acesta va simţi pentru o perioadă scurtă de timp o senzaţie de fericire asemănătoare cu euforia. Conform studiilor realizate de psihiatrii, zahărul opreşte activitatea unui hormon prezent în creier, răspunzător de memorie şi de conexiunile dintre neuroni. Dacă observi că ai tendinţa să consumi multe dulciuri, evaluează-ţi starea emoţională. Fă lucruri care te fac să te simţi fericită şi practică sport cu regularitate pentru a reduce nivelul cortizolului- hormonul stresului şi pentru a stimula producerea de dopamină în mod natural.

Planta minune

Gymnema Sylvestre este o plantă cunoscută pentru proprietatea sa de desensibilizare a papilelor gustative. Aceasta poate reduce absorbţia zahărului din intestine. În urma studiilor s-a dovedit că poate fi de folos şi în reglarea glicemiei. Nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează şi nici persoanelor alergice la lapte. Chiar dacă este un tratament natural, nu trebuie luat în lipsa recomandării unui medic specialist.

Bea cidru de mere

Cu cât vei mânca mai multe dulciuri, cu atât mai mult vei pofti la ele. Cidrul de mere organic nefiltrat reglează nivelul de zahăr din sânge, încât îl poţi folosi pentru a scăpa de acest cerc vicios în care te afli. Pune o linguriţă de cidru într-o cană cu apă şi consumă această băutură înainte de masă. De asemenea, îl poţi adăuga în salate sau în diverse sosuri pentru a da aromă preparatelor.

Verifică etichetele alimentelor

Alimentele procesate se găsesc sub o mulţime de forme în care zahărul poate fi mai greu de reperat. Uită-te pe etichetă şi observă dacă întâlneşti denumiri precum „sirop de orez“, „dextroză“ „sau sirop de porumb“ care sunt folosite pentru zahăr, deşi nu sunt uşor de recunoscut.

Consumă alimente fermentate

Acestea sunt benefice pentru digestie, sistemul imunitar şi starea generală de sănătate a organismului tău. Gustul acrişor poate păcăli papilele gustative, iar bacteriile probiotice vor regla nivelul de zahăr din sânge. În plus, dacă ţi se face poftă de ceva dulce îl poţi consuma în combinaţie cu fructe, devenind un desert gustos şi sănătos.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg