Atenţie la infecţiile urinare!

Dereglări hormonale remedii naturiste jpeg

Una din cinci femei riscă să facă infecţie urinară de-a lungul vieţii, pe când la bărbaţi această infecţie are o frecvenţă mai mică, dar este mai dureroasă. Iată ce trebuie să ştii despre infecţia urinară!

Sezonul rece este perioada în care majoritatea afecţiunilor se acutizează,datorită schimbărilor de temperatură. Dintre acestea,locul al doilea ca frecvenţă în topul infecţiilor din organism îl ocupă infecţiile urinare,cele mai afectate de această boală fiind femeile.

Din ce cauză apare

Infecţia urinară este provocată de diferiţi agenţi patogeni precum bacterii,fungi şi paraziţi. „Cea mai frecventă cauză a apariţiei bolii poate fi infectarea cu Escherichia Coli,o bacterie existentă în intestinul gros al omului,care atunci când ajunge în tractul urinal provoacă infecţia. Alţi microbi care dăunează sunt:Klebsiela,pseudomonas,stafilococ,chlamidia sau paraziţi precum Tricomonas”,a declarat Dr.Teofil Roşu,medic specialist Boli interne la Centrul Medical Focus.

7d50f6e11b295f1c7e914d41959be82a jpg jpeg

Cum se manifestă

Simptomele infecţiei urinare variază în funcţie de vârstă,de sex şi de localizarea infecţiei la diferitele nivele ale tractului. Cele mai frecvente semne ale infecţiei sunt nevoia de a urina frecvent,durere la urinare,senzaţia de arsură,usturime,culoarea diferita a urinei,dureri în zona abdomenului inferior,dureri lombare,mai ales când infecţiile afectează direct rinichii.

Vârsta favorizează apariţia infecţiei

„Infecţiile urinare pot apărea mai frecvent la persoane cu litiază renală sau la cei care au eliminat cantităţi mai mari de nisip. De asemenea,este prezentă în situaţiile în care vezica nu poate elimina complet şi rămâne un rest de urină unde se pot dezvolta microbii,dar şi în cazul unor anomalii ale tractului urinal,mai ales la copii. De asemenea,incidenţa infecţiilor urinare creşte odată cu vârsta”,a adăugat medicul.

Analize recomandate

Pentru a afla dacă ai infecţie urinară,trebuie mergi la medic care îţi va recomanda  o analiză a sumarului de urină şi a uroculturii,adică al doilea jet din urina de dimineaţă,pentru că are rolul de a indica la care antibiotic este germenul producător de infecţie cel mai sensibil. Nerespectarea acestei reguli poate produce crearea de rezistenţă a tulpinilor microbiene care au produs infecţia,îngreunând tratamentul.

Consumă lichide multe!

De cele mai multe ori,o infecţie urinară netrată poate să ajungă la rinichi şi să determine apariţia nisipului sau a pietrelor. Ca să eviţi acest lucru,pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic,trebuie să bei apă plată şi multe ceaiuri,de cozi de cireşe,mătase de porumb şi de merişor. De asemenea,ai mare grijă să eviţi frigul şi umezeala,precum şi constipaţiile cronice,şi nu uita să întreţii o igienă potrivită a zonei intime.